Het zeventiende Sportweekend Ameland is voorbij. Het was een goed verlopen en stormachtig weekeinde. Er werd hier en daar wat aangepast aan het programma, maar de meeste activiteiten konden gewoon doorgang vinden. Marc van der Haak, Sam Dröge en Marcel Boekholt hadden de organisatie prima voor elkaar, terwijl Marco en Simona van hotel Ameland ons zeer gastvrij ontvingen. Onderstaand de impressie zoals die gedurende het weekeinde op de site werd gezet.

Zondag 11 januari, 19.15 uur

Na de laatste update van de zaterdag volgde een heerlijk pastabuffet en een moderne pubquiz. In groepjes werd m.b.v. de mobiele telefoon fanatiek gestreden. Zeer geslaagd! Daarna was het nog lang onrustig en zeer gezellig, zowel in het hotel als in het Nescafé. Dat niet iedereen meteen de juiste weg naar het hotel kon vinden was veel zeggend….

Op zondagochtend opnieuw veel storm, terwijl we ook regen en hagel zien. Na het ontbijt neemt Theo Kok een aantal deelnemers ludiek op de hak en daarna wordt er gewandeld en/of getraind. Een aantal personen neemt de traditionele nieuwjaarsduik. Ze hoeven niet ver te lopen, want het strand is door de oprukkende zee en storm niet te zien. Door het weer wordt de fietstocht naar Ballum geschrapt, en is er ineens alle tijd om op te ruimen, te kaarten en het EK schaatsen te volgen.

Voordat we de laatste warme maaltijd (het eten waas dit weekend weer geweldig!), reikt Klaas Smith de prijzen uit van de sport- en spelregelquiz. Verspreid over de dagen werd er op drie verschillende manieren om de eer en een flesje Nobeltje gestreden. De sportquiz (met wel een hoog gokgehalte) werd het beste gemaakt door Wouter Horst, voor Marco Oosting en de heren Boekholt, Traa en Kamstra. Ook met de spelregelquiz konden punten worden gescoord. Hier behaalden twaalf deelnemers de maximale score: Wouter Horst, Gertjan Lania, Auke van der Horn, Marco Oosting, Marcel Bellinga, Patrick Elzer, Mark Verlaat, Albert Oost, Tonnie Westerloo, Dirk Koning, Jurjen Kaper en Olaf Smith. De pubquiz werd in teamverband gespeeld en het team met Wouter, Dirk Koning, Jurjen Kaper, Herman Dusink en Olaf Smith wist daar het hoogst te scoren. Het leidde tot de volgende top-5 na de drie onderdelen:
1. Wouter Horst
2. Gertjan Lania
3. Auke van der Horn
4. Marco Oosting
5. Marcel Bellinga.

na de prima maaltijd was het nog even de ontknoping van het schaatsen volgen en vervolgens naar de overvolle boot. Ameland 2015, is weer voorbij!

Klik hier voor de foto’s van het weekend, met dank aan Wouter Horst. 

Zaterdag 10 januari, 17.35 uur

Na de vorige update werd op vrijdag genoten van een prima Hollands buffet. Daarna was het de avond vrij. Zes leden gingen in Nes paintballen by night en hadden nog de nodige lol. Zaterdag na het ontbijt was het naar keuze trainen of wandelen. Dit keer opnieuw in het bos en door de duinen, met een hele reeks felle sprintjes bergop. Na een lekkere douche werd Henk Steenhuis bedankt voor de organisatie van het weekeinde de voorgaande zestien jaar, waarna Henk en Klaas de spelregelquiz verzorgden. Na een extra ingevoegd stellingenspel met de gele en rode kaarten (winnaar Olaf Smit), werd de groep weer verdeeld. Onder leiding van  Jan van Os kon er worden gemountainbiked. Anderen gingen gewoon fietsen of wandelen, terwijl een klein groepje ging voor de tweede training van de dag. Daarna een vrije middag, en op naar het dorp… De storm was stevig, maar het programma kon gewoon doorgang vinden. Wel hadden de mountainbikers vanaf het oerd richting Nes het lastig om tegen de wind in te komen. We zullen niet zeggen welke mountainbiker omviel en vervolgens keek of iemand het gezien had? We zullen ook niet de naam noemen van degene die in de remmen moest voor een ree. Bij de ochtendtraining was één van de trainende leden zoek. Terwijl er een amber-alert werd overwogen, kwam hij doodleuk van de verkeerde kant aanlopen…

Klik hier voor een video van de spectaculaire mountainbiketocht  (gemaakt door Benno Hesseling)

Vrijdag 9 januari, 17.20 uur

Het zeventiende Sportweekend Ameland is stormachtig begonnen. De bus vertrok op tijd en had moeite genoeg de storm te trotseren. De boot was vertraagd en deed er langer over, waardoor we uiteindelijk pas rond 11.30 uur in hotel Ameland arriveerden. Het programma werd flexibel aangepast. De training onder leiding van Bert, Henk en Alfons werd in het bos gehouden en dat leverde een ware crosstraining met flinke beklimmingen op. De groep legde zo’n 8,5 kilometer af. De andere helft van de groep maakte een lekkere wandeling en bewonderde de ver opgerukte zee. Na een lekkere douche vuurde Henk Steenhuis veertig lastige quizvragen op de groep af. Het was veel gokken J. Na een korte pauze kreeg spelregelgoeroe Klaas Smith een half uur om de regels door te nemen, een uur later ging de bar (eindelijk) open… Straks de eerste maaltijd en later vanavond een waar paintbalgevecht!

De eerste dag leverde al prachtige anekdotes op. En mooie quizvragen voor volgend jaar. Wie zag zijn bril in Holwerd wegwaaien? Welke scheidsrechter vergat de eerste de beste keer zijn keycard van de hotelkamer? Welk lid checkte de bus of er geen bagage zou achterblijven en vergat vervolgens zelf zijn rugtasje…? En welke organisator vergat vervolgens dat rugtasje even op te pikken?