Van 11-13 januari 2019 werd het 21e Sportweekend Ameland gehouden. De 27 deelnemers vermaakten zich uitstekend. Er werd lekker getraind en gefietst, er was een boeiende avond met Erik Braambaar, een hilarische bingo met Henk de Haan en een leerzame spelregel- en kennisquiz. Onderstaand per dag een korte impressie en de nodige foto’s. Ameland, tot volgend jaar!

13 januari, 16.00 uur
De zaterdagavond stond in het teken van een inleiding door Erik Braamhaar. Een mooi, openhartig betoog met de nodige anekdotes. Erg vermakelijk! Daarna bleef het voor sommigen nog heel lang gezellig in de hotelbar.

Op zondag een rustige start met ontbijt en de belevenissen van Theo Kok. Daarna ging een enkeling trainen, maar werd er door het overgrote deel lekker gewandeld. Niet voordat Jurjen, Henk S., Franz en Marc v.d. H. de traditionele duik in de koude zee hadden genomen.

De middag werd begonnen met het tweede deel van de spelregel- en kennisquiz. Op prima wijze verzorgd door Klaas Smith en Henk Steenhuis. Na het middageten werden de winnaars bekend gemaakt. Marco Oosting en Henk de Wit wonnen de eeuwige roem. Met snert, een bal brood en broodjes beenham werden de magen gevuld, waarna we klaar waren om de spullen in te pakken en op te ruimen.

Zo tijd voor de terugreis. Marco en Simona (en medewerkers), dank voor wederom een geweldig weekeinde. Tot volgend jaar!

Klik hier voor de foto’s van Sportweekend Ameland 2019!

12 januari, 17.45 uur
De vrijdag werd afgesloten met een prima Chinees buffet, gevolgd door een ludieke bingo door Henk de Haan. Broezn dus! Onder andere Peter Kraan, Marco Oosting, Nick Stuifzand en Marcel Bellinga pakten de prijzen. Mooiste prijs was zonder twijfel de Allerhande… Dag 2 begon met een snel ontbijt, waarna de hele groep per bus naar Hollum vertrok. Halverwege werden de wandelaars uitgezet. Zij gingen door de vrij snel opkomende regen via de duinen richting de vuurtoren. De trainende groep werd bij het strand in Hollum afgezet, daar waar laatst nog een heel stuk strand/duin werd weggeslagen door de zee. Er werd heerlijk getraind op het strand en ook de stevige wind en regen hield de groep niet tegen! Bij paviljoen Sunset werd vervolgens opgewarmd met heel veel kopppen koffie en warme chocomelk. Daarna weer terug naar Hotel Ameland. Na een douche was het tijd voor de spelregel- en nieuwskwis door Klaas Smith en Henk Steenhuis. In duo’s wordt deze strijd met tachtig vragen gespeeld. De eerste veertig vragen gingen in rap tempo. Wel opvallend veel beelden van sv Spakenburg… Zondag volgt deel 2. Daarna mocht de middag grotendeels zelf worden ingevuld. Een visje eten, nog even hardlopen, fietsen of wandelen. En een aantal ging strandzeilen. Goed voor spektakel en hilariteit. Straks eten en ‘sport en politiek’ door Erik Braamhaar.

11 januari, 18.00 uur
De deelnemers vertrokken keurig op tijd met de spelersbus van FC Emmen vanuit Groningen naar Holwerd. Na een rustige overtocht kwamen we tegen 11.00 uur aan bij het gezellige en gastvrije Hotel Ameland. Met een kop koffie en sandwich werd er rustig opgestart, waarna Marcel Bellinga de groep kort toesprak. Aansluitend werden de kamerpasjes uitgedeeld en kon de eerste training dan wel wandeling van start. Die vond plaats in het bos aan de rand van Nes. De training bestond o.a. uit een aantal heuvelachtige rondjes, die steeds sneller moesten worden afgelegd. Na ongeveer zeven kilometer was het tijd om te douchen en een snelle lunch. Opvallend bij de eerste training: Nick Stuifzand liep op kop (althans, de eerste ronde…) en Henk Steenhuis moet beter op zijn fietssleutel letten. Om 14.30 uur volgde een fietstocht. Via de autoweg, bos en duinen ging de route naar de Vuurtoren. Daar aangekomen was de geplande locatie voor koffie en appeltaart gesloten… Gelukkig was pal er naast een net nieuwe zaak geopend. De frisdrank, appeltaart en koffie smaakte prima. Het aanwezige personeel was blij met zoveel klanten tegelijk. na de tegenwind op de heenweg ging de fietstocht door de duinen naar huis een stuk sneller. Nu tijd voor de eerste borrels. Onze gasten Henk de Haan de Erik Braamhaar zijn inmiddels gearriveerd.

Klik hier voor de foto’s van Sportweekend Ameland 2019!

Klik hier voor het programma van Ameland 2019

Klik hier voor een impressie van het technisch weekeinde in januari 2018.