Het zestiende Sporthuis Winsum Sportweekend Ameland was afgelopen weekeinde een groot succes. De bijna veertig deelnemers zorgden voor een ontspannen sfeer en genoten volop van het afwisselende, leerzame, intensieve en gezellige programma. Een groot compliment aan de vernieuwde organisatiecommissie Marc van der Haak, Marcel Boekholt en Henk Steenhuis. Ook spelregelman Klaas Smith, conferencier Theo Kok en de trainers Bert Kamstra en Roel Bellinga mogen we niet vergeten, net als de gastvrijheid van Marco en Simona van hotel Ameland. Ameland, het waren weer drie fantastische dagen….

Uiteraard werd er vol overgave getraind. Op vrijdag, zaterdagmiddag en zondagochtend gebeurde dat in prima weersomstandigheden. Op zaterdagochtend trotseerde een kleine groep de harde regen en wind. Klasse! Der niet-hardlopers maakten heerlijke wandelingen, terwijl op zaterdagmiddag een deel van de groep onder leiding van Janco van Os ruim dertig kilometer op de mountainbike bikkelden. Op vrijdagmiddag was zowel de vertoning van de film ‘kill the referee’ als het paintballen een groot succes. Klaas Smith zorgde voor een nuttige bijdrage over spelregels, en samen met Henk Steenhuis was hij ook verantwoordelijk voor een leuke en leerzame sport- en spelregelquiz. Over twee rondes bleken de zeventig vragen soms best lastig… De rondewinnaars Ger Rijskamp en Bert Kamstra kregen een cadeaubon van Sporthuis Winsum, terwijl eindwinnaar Sam Dröge een waardebon van 75 euro won, te besteden bij Sporthuis Winsum en aangeboden door schildersbedrijf Jacob Cleveringa. Klik hier voor de eindstand van de quiz.

Naast het programma was er genoeg vrije tijd, om even te klaverjassen, te pokeren, het dorp in te gaan voor een visje of appelgebak met slagroom of gewoon even uit te rusten. En uiteraard werd er in de avonduren een gezellig drankje gedronken… De maaltijden waren prima, met een pastabuffet op vrijdag, een stamppottenbuffet op zaterdag en een Hollands buffet op zondagmiddag. Hotel Ameland, dank!

De ontspannen en goede leiding door Marc van der Haak werd door iedereen geprezen. Tijdens het weekend werd bekendgemaakt dat Henk Steenhuis na zestien jaar organisatie een stapje terug zal doen. Sam Dröge zal hem in de organisatiecommissie vervangen. Henk zette het technisch weekeinde zestien jaar geleden op en bleef al die jaren de drijvende kracht, samen met enkele anderen. Henk, bedankt en we komen er nog uitgebreid op terug!

Lees ook de live updates die gedurende het weekeinde op de site werden gezet, zie daarvoor hieronder. Ameland, tot volgend jaar!

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van Ameland 2014! Met dank aan Marc van der Haak en Evert IJspeert.

De eerder geplaatste live verslagen van Sportweekend Ameland 2014:

Vrijdag 10 januari

Het zestiende Sportweekend Ameland is begonnen! Vrijdagochtend vertrokken bijna veertig deelnemers vanuit het GRC-clubhuis per bus naar Holwerd. En niet zomaar een bus, want de reis ging met de spelersbus van de FC! Na een voorspoedige reis werd er ingecheckt. In de middag volgde eerst een strandtraining. Daarna was er de mogelijkheid om te ontspannen. De één kon kiezen om plaats te nemen in de bioscoop in Hotel Ameland voor de film ‘Kill the referee’, de ander kon de adrenaline omhoog halen voor een potje paintball.

Zo’n vijftien geïnteresseerden namen plaats in de ‘bioscoop’. Het geluid op het juiste volume en je lekker laten meetrekken in deze film. De fragmenten tijdens Euro 2008 zorgden voor een interessante middag, waarbij een hoofdrol voor Howard Webb was weggelegd. De fragmenten lieten onder andere beelden zien van de samenwerking met de headset en wat voor invloed dit heeft op de wedstrijd.

De andere groep ging op loopafstand paintballen. Met veertien enthousiastelingen werd er aandachtig geluisterd naar de introductie, waarna we mochten proefschieten. De adrenaline gierde door onze aderen. Iedereen kreeg een overall aan en een geladen, met verfballen, geweer. Hierna werden we in twee teams verdeeld en kon het beginnen. Wat heeft iedereen genoten van dit spelletje en het plezier dat dit met zich meebracht. Er werden verschillende varianten gespeeld, waarbij de teams de voorkeur hadden voor ‘capture the flag’. Hierbij moest het ene team de vlag van het andere team veroveren. Tussendoor was er ook nog even een pauze om op adem te komen. Tegen het einde van de twee uur speeltijd, werd er door twee spelers zelfs gebluft door met een leeg geweer te schieten om de tegenstander te verrassen. Uiteindelijk waren de twee uur om, hebben we een fantastische middag gehad. Kortom, een geslaagd uitje, waarbij de blauwe plekken niet opwegen tegen de gezelligheid die we hier vanmiddag hadden.

In de avond was er eerst een prima pastabuffet, waarna men mee kon doen aan een vermakelijke pubquiz. Tot slot werd er nog een drankje (of twee…) genuttigd. Kortom, een geslaagde eerste dag!

Zaterdag 11 januari

Dag 2 begon voor een kleine groep met een extra training. Door het slechte weer (wind en regen) bleven de wandelaars binnen en vermaakten ze zich met een aflevering grappen van DWDD. Na het ontbijt sloten Marcel Bellinga en Cindy Suurd aan bij de groep en was ronde van de sport- en spelregelquiz (door Henk Steenhuis en Klaas Smith) voor sommigen lastig genoeg. Daarna kon er op het inmiddels droge en bij vlagen zonnige Ameland worden getraind, gewandeld of gefietst (mountainbike). De training ging over het strand richting Buren en door de duinen terug, in totaal ongeveer 8 kilometer. De mountainbikers fietsten ruim dertig kilometer door weer en wind. Daarna was het vrije tijd. Velen gingen een visje eten of koffie met appelgebak & slagroom in hotel De Jong.

De avond was laat en gezellig. Mede door een prima gastoptreden van trekzakspeler Daniël. Er werd geproost op de verjaardag van ons aller Jacob Hettinga. Van harte!

Zondag 12 januari, 16.05 uur

Na een rustig ontbijt volgde cabaretier Theo Kok met een vlijmscherpe analyse. Vooral de armbewegingen van Henk Krans werden voortreffelijk nagedaan… Aansluitend de 2e en laatste ronde van de sport- en spelregelquiz. Een enkeling volbracht de laatste training, het grootste deel van de groep wandelde.

In het heerlijke weer werd via de duinen naar eetcafe De Boerderij gefietst. Daar reikte Klaas Smith de prijzen van de sport- en spelregelquiz uit aan de rondewinnaars Ger Rijskamp en Bert Kamstra (een bon van sporthuis Winsum). De hoofdprijs ging ook dit naar Sam Dröge die een scheidsrechterstenue aangeboden kreeg door schildersbedrijf Jacob Cleveringa. Albert Oost en Alex Traa eindigden als tweede en derde.

Het uitkwartieren is nu in volle gang. Om 16.30 uur volgt het afsluitende diner, waarna de boot van 18.30 uur richting Holwerd wordt gepakt. Ameland 2014 zit er al bijna weer op. We kunnen terugkijken op een heel ontspannen en geslaagd weekeinde, waarin goed is gewerkt en waar er alle ruimte voor de nodige gezelligheid was. Hulde voor de organisatoren Marc van der Haak, Macel Boekholt en Henk Steenhuis, de trainers Bert Kamstra en Roel Bellinga en spelregelman Klaas Smith. Dank ook voor de gastvrijheid van Marco en Simona van hotel Ameland!