Komend weekend maakt de voetbalwereld weer een statement rondom de internationale Coming Out Day: ‘Iedereen is welkom en moet zichzelf kunnen zijn, niemand uitgesloten.’

#OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’. Ook wij doen hier graag aan mee. Sport is voor iedereen!

Wij roepen daarom op om op te staan vóór een gelijke sportbeleving voor iedereen. Om samen te werken aan een veilig sportklimaat, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Oordeel niet te snel over anderen, maar stel je open en oprecht op. Ga met elkaar in gesprek. En verplaats je eens in de ander. Stel jezelf de vraag wat jij kunt doen om ook anderen te laten ervaren dat sport echt voor iedereen is!

Met deze oproep sluiten we aan bij de oproep van tal van sportbonden, sportverenigingen en individuele sporters. Vorig jaar hebben we alle honderd voetbalverenigingen uit ons werkgebied een regenboog-aanvoerdersband aangeboden. Een aanvoerdersband als symbool dat sport voor iedereen moet zijn. Laten we samen de aanvoerders zijn van een gelijke en veilige sportwereld voor iedereen.

Sport is voor iedereen, dat vinden we toch allemaal?
#OneLove #AllTogetherChallenge