Ook op vrijdag de 13e gewoon een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn: Hier wordt de regel overtreden dat een ploeg met maximaal elf spelers aan een wedstrijd mag deelnemen. Op het moment dat de scheidsrechter dit merkt, moet hij het spel onderbreken. Omdat niet altijd te achterhalen is wiens schuld het is dat er meer dan elf spelers deelnemen, dient het spel te worden hervat met een scheidsrechtersbal, nadat het aantal is teruggebracht tot het maximale aantal. Wel dient de scheidsrechter het voorval te rapporteren aan de bond, met onder andere eventueel in die tijd gescoorde doelpunten e.d.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (13 december 2019)

Bij een inworp staat een tegenstander op minder dan twee meter van de plaats waar de inworp moet worden genomen. De scheidsrechter vermaant de speler om meer afstand te nemen, maar de speler doet dit niet. De inworp wordt genomen en correct uitgevoerd. De scheidsrechter fluit toch af. Wat moet hij nu beslissen?

A. Inworp over laten nemen

B. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en inworp laten overnemen

C. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en indirecte vrije schop toekennen aan de tegenpartij, op de zijlijn

D. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en indirecte vrije schop toekennen aan tegenpartij, op de plaats waar deze speler stond.

Wat is volgens jou het juiste antwoord?