Onze twee spelregelteams zijn afgelopen vrijdag keurig in de middenmoot geeïndigd van de Noordelijke spelregelfinale. Groningen I met Sam Dröge, Robert de Wit en Marije Deuring eindigde als vijfde, terwijl Groningen II (Evert IJspeert, Luuk  van Dijk en Richard Meints) als zesde afsloot. Samen met coach Alex Traa, reserve Paul Lips en voorzitter Robert van Dorst vertegenwoordigden ze onze vereniging op prima wijze. Aan de finale in Wildervank deden negen teams mee. Drachten won, kort voor het organiserende COVS Veendam. Er was lof voor de jeugdige samenstelling van onze spelregelteams. En je weet, wie de de jeugd heeft…

De Noordelijke spelregelfinale verliep vlot. Ondanks het grote aantal deelnemende teams was de wedstijd om 22.30 uur afgelopen. Bij de prijsuitreiking ging het helaas even mis, omdat niet alle scores goed waren verwerkt. Na een correctie ging de districtstitel alsnog naar COVS Drachten, de vertrouwde winnaar van de laatste jaren. De laatste vereniging die Drachten van de Noordelijke titel wist af te houden, was onze eigen Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, in 2005 en 2006.  Veendam presteerde opvallend goed met een knappe tweede plaats, terwijl Centraal Drenthe als derde eindigde.

De volledige eindstand:
1. Drachten, 279 punten (van de maximale 300)
2. Veendam, 274 punten
3. Centraal Drenthe I, 252 punten
4. Meppel, 246 punten
5. Groningen I, 245 punten
6. Groningen II, 219 punten
7. Centraal Drenthe II, 211 punten
8. Oost Groningen, 198 punten
8. Centraal Drenthe III, 198 punten

In het indviduele klassement werd Eric ten Horn uit Veendam met de maximale score van 100 punten eerste. Sam Dröge was onze beste troef. Hij eindigde met 91 punten op een zesde plaats. Robert, Evert en Marije haalden elk 77 punten, Luuk 75 en Richard 67. Onze teams lieten vooral veel punten bij de schriftelijke vragen liggen, dus de kleine achterstand op de andere teams is zeker in te halen.

Al met al een prima prestatie van onze jonge en grotendeels debuterende deelnemers. Hulde! En op naar volgend jaar…