Sporten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Groningen zijn er verhoudingsgewijs bovendien veel meer mensen met een handicap, die om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Helaas ontbreekt het voor veel van hen aan (financiële) middelen om te kunnen sporten. Daarom fietst ons actieve lid Robert de Wit maandag 6 juni op een Riksja (Aziatische fietstaxi) de provincie door om geld in te zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport. Onderweg worden diverse Groningse sporters met een handicap in het zonnetje gezet. Robert is naast scheidsrechter ook Lid van Provinciale Staten in Groningen namens het CDA. Je kunt Robert tijdens zijn fietstocht volgen via social media met de hashtag #niemandbuitenspel. Robert, veel succes!
Het programma van de bijzondere fietstocht is als volgt:
10.00 uur Start fietstocht
Paviljoen Meerzicht
Strandweg 11
9976 VS Lauwersoog
11.00 uur Sporter in het zonnetje bij FC Leo
FC LEO
J.S. van Weerdenstraat 18B
9965 RE Leens
14.30 uur Sporter in het zonnetje bij NOVO
NOVO
Appingedam
16.00 uur Einde fietstocht
Eemshotel
Zeebadweg 2
9933 AV Delfzijl
Fonds voor gehandicapte sporters
Fonds Gehandicaptensport heeft als missie ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap structureel kunnen sporten. Het fonds werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van middelen en inzamelen van gelden. Robert de Wit wil met zijn actie aandacht vragen voor sporters met een handicap: ‘Sport is meer dan spel alleen. Het biedt mogelijkheden om op een laagdrempelige manier aan de samenleving deel te nemen. Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een handicap’.
‘Niemand buitenspel’
De fietstocht sluit aan op de actie ‘Niemand buitenspel’ van onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De vereniging heeft als doel om meer naamsbekendheid voor het Fonds te genereren en geld in te zamelen voor sporters met een handicap. Wil je deze actie steunen? SMS dan ‘NIEMAND BUITENSPEL’ naar 4333 en doneer meteen eenmalig 2 euro aan Fonds Gehandicaptensport.
Robert, een fantastische actie, veel succes op de fiets!