De grootscheepse renovatie van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen is in volle gang. Wie een poosje niet geweest is, weet niet wat hij hij of zij ziet. Een grote kale zandvlakte met weggehaalde grasmatten, omgehakte bomen en struiken, gesloopte kleedkamers et cetera. Volgens planning moet alles half augustus gebruiksklaar zijn en kunnen we als gezamenlijke sportparkbewoners dan gebruik maken van een modern en toegankelijk sportpark!

De aanleiding voor de werkzaamheden is de veelbesproken komst van het trainingscentrum voor het eerste team van FC Groningen en de upgrading van de faciliteiten voor de FC-jeugdafdeling, die al op Corpus gevestigd was. Daarvoor worden de twee bestaande voetbal-kunstgrasvelden vernieuwd, wordt het hoofdveld van Groen Geel eveneens kunstgras, is er achter het GRC-gebouw een groot multifunctioneel kunstgras gerealiseerd en komen tussen ingang/wielerbaan en GRC-clubhuis drie speciale velden voor FC Groningen.

Wat is er al gebeurd?
Inmiddels is het multifunctionele kunstgrasveld voor voetbal en rugby (en voor trainingen van american footbal) achter het GRC-clubhuis gereed en in gebruik genomen. Het ligt er prachtig bij. Speciaal voor dat veld is achter het GRC-clubhuis een extra ingang gerealiseerd en een terras betegeld. Maar er is meer gebeurd:
– de FC Groningen – opstallen zijn verplaatst naar een plek langs de A7, tussen het nieuwe kunstgrasveld en de wielerbaan in
– alle bestaande voetbalvelden, m.u.v. het hoofdveld van de FC, zijn ‘buiten gebruik/  en worden nu opnieuw aangelegd
– de lastige fietstunnel rechts van de hoofdingang is dicht en volgestort
– het oude clubhuis van Gronitas en de oude ‘Mamio-kleedkamers’ zijn gesloopt

Wat gaat er nog gebeuren?
Op de plek waar tot voor kort Gronitas zat worden drie nieuwe velden gerealiseerd die exclusief voor FC Groningen bestemd zijn. De velden worden pas medio 2015 daadwerkelijk in gebruik genomen. De velden komen tot dichtbij het GRC-clubhuis. Verder moet het volgende nog gebeuren:
– het hoofdveld van Groen Geel wordt omgevormd tot kunstgras
– de bestaande kunstgras-voetbalvelden worden voorzien van een nieuwe bovenlaag. Het achterste kunstgrasveld wordt bovendien geschikt gemaakt voor voetbal en american footbal
– er worden langs het hoofdveld van GRC extra nieuwe kleedkamers gerealiseerd
– ter hoogte van het Groen Geel-clubhuis wordt een fiets- en loopbrug gerealiseerd voor de momenten dat de wielerbaan in gebruik is

Er moet dus in korte tijd veel gebeuren, maar uiteindelijk krijgen we er goede en moderne velden voor terug! Ondertussen leggen de clubs (Giants, rugby, FC Groningen, GRC Groningen, Groen Geel en onze Scheidsrechtersvereniging) de laatste hand aan het trainingsschema. Zodra de  tijden definitief zijn, zullen we dat via de site bekend maken. Vanaf begin juli kan er in elk geval weer worden getraind!

We hebben de werkzaamheden ook in beeld vastgelegd. Klik hier voor een eerste impressie, met dank aan Ger Rijskamp.