Op woensdag 14 januari jl. stond alweer de tweede oefenwedstrijd van ons zaalvoetbalteam op het programma. In sporthal Corpushuys werd gespeeld tegen Drs. Vijfje 31, onder leiding van scheidsrechter Lianne v.d. Meulen. Na een week eerder tegen een gelegenheidsteam van Drs. Vijfje te hebben gespeeld en met 10-1 te hebben verloren, was de doelstelling duidelijk voor deze keer: een beter resultaat. Vooraf zei trainer Harold dat als er met 10 tegengoals verloren zou worden, hij zaterdag niet mee zou gaan en we net zo goed thuis konden blijven. Hierbij kunnen we mededelen dat trainer Harold zaterdag nog wel mee gaat. Er werd namelijk gelijkgespeeld met 1-1.

Vooraf kreeg het team de tactische instructies mee van Harold. Gelukkig kon je direct zien dat het team hier goed naar had geluisterd. Na 4 minuten kregen we direct een goede kans. Jan kon aardig uithalen, maar de keeper van Drs. Vijfje wist met een uitstekende reflex te redden. Gedurende de eerste helft werd er goed gecombineerd en werden er ook prima steekpasses gegeven. Nick kon helaas de steekpass van Derk niet tot een goal promoveren, en Derk de steekpass van Bart ook niet. Een goede combinatie tussen Nick, Jan en Derk wist helaas ook het net niet te vinden. Aan de andere kant werden er ook fouten gemaakt en kreeg Drs. Vijfje ook kansen. Sluitpost Sam zorgde er gelukkig voor dat er door de tegenstander niet gescoord kon worden. De ruststand bleef 0-0.

Na de drinkpauze begon ons team niet scherp. Binnen 1 minuut werd er door de tegenstander gescoord. Er werd niet opgelet, hun spits kreeg een steekpass en de bal verdween door de benen van Sam in ons doel. Gelukkig konden we hier vrijwel direct antwoord op geven. Na het opzetten van een goede aanval kon onze ‘kampioen paalschieten’ Sander uiteindelijk uithalen en de stand weer op gelijke hoogte brengen. De rest van de wedstrijd was het nog wel billenknijpen. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd. De grootste kans was voor Drs. Vijfje; een speler van hun lukte het om vanaf een meter afstand voor een leeg doel over te schieten. Gelukkig kregen wij ook nog voldoende kansen, wat schoten van Jan naar de 2e ring, een puntertje van Sander en ook Nick schoot een aantal keren naast. Uiteindelijk bleef het bij een 1-1 stand.

Vanavond is er in ieder geval veel plezier beleefd en werd er bij vlagen zeer goed gevoetbald. Onze dank gaat uit naar Drs. Vijfje 31 en scheidsrechter Lianne.

Klik hier voor de foto’s van de beide oefenduels en de training, gemaakt door Wouter Horst en Erika Persson.

Zaterdag 17 januari het NK…

En dan volgt komende zaterdag in Boekel het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen. Ons team is ingedeeld in poule A en zal om 10.00 uur het openingsduel spelen tegen regerend kampioen & organisator COVS Boxmeer-Cuijk. Afgelopen jaar (januari 2014) troffen beide teams elkaar in de halve finale en toen was Boxmeer na strafschoppen te sterk. Naast Boxmeer-Cuijk treffen we in Boekel ook de teams van Leiden (heeft afgezegd, dus mogelijke vervanger) en Noordoost Twente.  Het NK wordt gespeeld in sporthal De Burcht, aan de Bernardstraat 11, 5427 AM in Boekel. Het schema van poule A ziet er als volgt uit:

10.00 uur – Boxmeer-Cuijk – Groningen en N.O. Twente – Leiden

10.46 uur – N.O. Twente – Boxmeer-Cuijk en Leiden – Groningen

11.32 uur – Boxmeer-Cuijk – Leiden en Groningen – N.O. Twente

Na de wedstrijden in poule A volgen steeds twee duels in poule B, dat gevormd wordt door Drachten, Gorinchem, West I en Oss-Uden. Om 13.15 uur zijn de kruisfinales. Aansluitend om 13.45 uur wordt er gespeeld om de plaatsen 5-8, waarna om 14.15 uur de troostfinale en om 14.45 uur de finale worden gespeeld. REF United, veel succes!