Ons eigen voetbalteam (dat zichzelf tot REF United heeft gedoopt) is gestart met de voorbereidingen op deelname aan het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor COVS-teams, zaterdag 18 januari 2014 in het nabijgelegen Leek. De organisatie is in handen van COVS Drachten, met de nodige ondersteuning van onze vereniging. De ervaren zaalvoetbalcoach David Hiariej zal ons team proberen klaar te stomen voor een succesvolle en vooral leuke deelname aan het NK. Marije Deuring en Marcel Bellinga zullen daarnaast voor de begeleiding en organisatie zorgen.

Inmiddels hebben negen enthousiaste leden aangegeven graag mee te doen. Zij zullen nog dit jaar tweemaal voor een training bijeen komen, terwijl op donderdag 2 januari 2014 in het ACLO-sportcentrum op het Zernikecomplex in de stad Groningen wordt deelgenomen aan een zaaltoernooi van de rijksuniversiteit Groningen. Dat toernooi begint om 17.00 uur. Supporters zijn van harte uitgenodigd.

En dan op naar het NK. De laatste keer dat we deelnamen was in 2002, toen we zelf verantwoordelijk waren voor de succesvolle organisatie van het toernooi in de sporthal in Eelde. Afgelopen zomer maakten we na jaren al onze rentree op het veldtoernooi en met succes. Klik hier voor een terugblik. Inmiddels zijn de meeste deelnemers aan het NK zaal bekend, te weten Oss-Uden, Zaanstreek, Nijverdal, Zeeuws-Vlaanderen, Centraal Drenthe, Drachten en Groningen. Het NK op zaterdag 18 januari wordt een thuiswedstrijd, want het sportcentrum in Leek is de plek waar het moet gebeuren. We verwachten dus ook de nodige supporters voor ons eigen REF United!