Het voetbalseizoen nadert zijn einde en dus komt het NK veldvoetbal voor COVS-teams op 14 juni ook dichterbij. Na onze succesvolle rentree vorig jaar zullen we dit jaar naar Hellendoorn reizen. Vorig jaar zijn we helaas na strafschoppen gestrand in de halve finale en wellicht zouden we deze prestatie dit keer kunnen overtreffen. REF United start met de voorbereidingen. En op 14 juni kunnen we nog de nodige supporters gebruiken! Deze week wordt er tweemaal getraind, Hellendoorn we komen eraan!

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en Groningen komt uit in poule B, samen met regerend kampioen Oss/Uden, Enschede, Gorinchem, Mijnstreek, Utrecht en Alkmaar. Poule A bestaat uit Nijverdal, Arnhem, Drachten, Valkenswaard, Helmond/Venlo, Haarlem en Gouda. Ook is het wedstrijdprogramma bekend. Op zaterdag 14 juni zal onze vereniging de volgende wedstrijden spelen:

10.15 uur Groningen – Gorinchem

11.00 uur Enschede – Groningen

11.45 uur Oss/Uden – Groningen

12.45 uur Groningen – Mijnstreek

14.15 uur Groningen – Alkmaar

15.30 uur Groningen – Utrecht

Hierna beginnen om 16.00 uur de halve finales en de finale staat om 17.00 uur gepland.

Uiteraard zal het team net als vorig jaar zich voorbereiden op het NK veldvoetbal. Onder leiding van trainer Johan Wardenier zullen twee trainingen worden afgewerkt en een oefenwedstrijd worden gespeeld. De trainingen staan gepland voor maandag 2 juni en woensdag 4 juni. Beide avonden wordt er van 19.30 – 21.00 uur getraind. In verband met de werkzaamheden op ons sportpark worden de trainingen op het veld van Mamio (Sportpark de Parrel) afgewerkt. De oefenwedstrijd zal op woensdag 11 juni worden gespeeld in Rottevalle. Om 20.00 uur is COVS Drachten dan onze tegenstander. Het is de bedoeling van de wedstrijd tegen onze Drachtster scheidsrechtersvrienden een jaarlijkse traditional te maken, om en om in Groningen en in (omgeving) Drachten.

Net als vorig jaar is er ook weer de mogelijkheid voor supporters om met ons mee af te reizen naar Hellendoorn. Buschauffeur Eeuwe Adema zal ervoor zorgen dat wij veilig in Hellendoorn komen en uiteraard ook weer in Groningen. Omdat het team uiteraard niet kan zonder de steun van onze leden, zijn jullie van harte welkom om mee te gaan. Voor slechts € 5,- kun je als supporter met de bus mee. Je kunt je hiervoor opgeven bij de secretaris via covsgroningen@gmail.com. Uiteindelijk is het een leuke afsluiter van het seizoen als we met een volle bus leden naar Hellendoorn kunnen gaan en hier een leuke dag beleven met z’n allen!