Zondag 22 december jl., stond de eerste training gepland van ons voetbalteam. Dit ter voorbereiding op het aankomende NK zaalvoetbal voor COVS-teams op 18 januari in Leek. Voor onze voetballers betekende dit een kennismaking met de trainer David Hiariej. Om 19.00 uur startte David met een korte introductie over zichzelf en dan met name zijn bezigheden op het gebied van zaalvoetbal. De heren waren best onder de indruk dat David zelfs in Jong Oranje gezaalvoetbald heeft. Voor de voetballende scheidsrechters dus een prima trainer en coach!

Er werd begonnen met een warming-up, waarbij David de nodige dopjes had verspreid door de zaal. Even werd er gegrapt dat de trainingen op donderdagavond van Roel Bellinga toch niet zo zwaar zijn. Na de warming-up konden de heren hun baltechniek laten zien in een pass- en trapoefening, waarbij David ook de bijbehorende loopacties eiste. Het was duidelijk dat dit even wennen was.

De eerste training was halverwege, waarna er werd afgewerkt op de goal. Waarbij men zal denken dat dit gewoon van afstand schieten is, heeft het fout. Ook hier moesten de heren eerst de bal een aantal keren overspelen, posities overnemen en hierna op de goal schieten. Tijd om een gescoorde goal te vieren of te balen van een gemiste kans kregen ze niet.

Inmiddels was het eerste uur alweer om en konden we de eerste training nog met een half uur verlengen. Dit laatste halfuur werd twee keer een partijspel gespeeld. Voorafgaand hieraan vertelde assistent Harold Basstra nog het e.e.a. over de spelregels in de zaal, welke toch wel op veel punten verschillen dan wij gewend zijn op het veld. Tijdens het partijspel ontstonden mooie combinaties en ook mooie goals. Belangrijk is ook dat hierbij de heren een glimlach lieten zien en duidelijk plezier hadden. Al met al een geslaagde eerste training. 

Zondag 29 december stond alweer de tweede zaaltraining op het programma. Ook deze keer had trainer David Hiariej weer een leuke training voorbereid. Deze training ging verder in op bepaalde tactieken en omdat we deze graag voor onszelf willen houden, gaan we dit verder niet ten gehore brengen.

Mocht je graag één van de tactieken willen zien, dan ben je aanstaande donderdag 2 januari van harte welkom in het ACLO-sportcentrum (Blauwborgje 16 te Groningen). Hier spelen we een voorbereidingstoernooi tegen andere recreatieve teams. De eerste wedstrijd is om 17.45 uur en hierna volgen nog een aantal poulewedstrijden en een heuse finale. We hopen op jullie support! Meer weten over het NK zaal van 18 januari? Klik dan hier!

Klik hier voor de foto’s van beide trainingen!