Ons eigen voetbalteam, dat zichzelf REF United noemt, doet op zaterdag 18 januari 2014 in Leek mee aan het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor COVS-teams. Ons zaalvoetbalteam komt uit in poule B samen met Zeeuws Vlaanderen, Centraal Drenthe en Zaanstreek. Poule A bestaat uit Drachten, Boxmeer/Cuijk, Oss/Uden en Nijverdal.

Ter voorbereiding wordt er woensdag 15 januari in de sporthal in Peize een oefenwedstrijd gespeeld tegen ONR futsal 3. Die wedstrijd begint om 20.00 uur en publiek is van harte welkom.

Op zaterdag 18 januari volgt dan het NK. De eerste wedstrijd zal door onze jongens meteen worden gespeeld tegen de winnaar van vorig jaar, Zeeuws Vlaanderen. Direct een sterke opponent dus, waarbij wij jouw steun van harte kunnen gebruiken. Hierna volgt de wedstrijd tegen Centraal Drenthe en daarna tegen Zaanstreek. Mocht Groningen bij de eerste twee eindigen in de poule, dan worden later in de middag de kruisfinales gespeeld voor een plek in de finale.

Het programma ziet er als volgt uit:

Poulewedstrijden

10.15 – 10.35 uur: Zeeuws Vlaanderen – Groningen

11.05 – 11.25 uur: Groningen – Centraal Drenthe

11.55 – 12.15 uur: Groningen – Zaanstreek

Kruisfinales

13.50 – 14.10 uur: 1e poule A – 2e poule B (wedstrijd X)

13.50 – 14.10 uur: 1e poule B – 2e poule A (wedstrijd Y)

7e en 8e plaats

14.20 – 14.40 uur: 4e poule A – 4e poule B

5e en 6e plaats

14.20 – 14.40 uur: 3e poule A – 3e poule B

3e en 4e plaats

14.50 – 15.10 uur: Verliezer X – Verliezer Y

Finale

15.20 – 15.40 uur: Winnaar X – Winnaar Y

Coaches zijn David Hiariej en Harold Basstra, leiders Marije Deuring en Marcel Bellinga. Verzorger is Peter Sulmann, Richard Meints fungeert als fotograaf en Alex Traa is onze lijnrechter. Om ons zaalvoetbalteam mentaal te ondersteunen, vragen wij iedereen om hun support. Het NK zaalvoetbal wordt dit jaar in Leek georganiseerd, dus mooi dicht bij voor al onze supporters. Je bent van harte welkom!

Het NK wordt georganiseerd door COVS Drachten, en onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken biedt enige ondersteuning.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van het NK zaalvoetbal? De COVS Drachten heeft inmiddels een aparte pagina op hun website aangemaakt, waar het een en ander te vinden is. Bijvoorbeeld wie tijdens het toernooi de scheidsrechters zijn, als ook de laatste nieuwtjes. Klik hier voor hun site. Ook via twitter en facebook kun je op de hoogte blijven van het laatste NK-nieuws. Volg het twitteraccount @COVSNKZaal2014 en ‘like’ de gelijknamige facebookpagina. Op deze site kun je natuurlijk ook de belangrijkste info vinden onder de menuknop REF United.