Net als afgelopen jaren doet onze vereniging ook dit seizoen mee aan het NK zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams.  Ter voorbereiding werd 22 december meegedaan aan het toernooi om de Hogeland Cup en wordt er een aantal malen getraind. REF United on tour!

Hogeland Cup
Dinsdagavond 22 december deed ons zaalvoetbalteam mee aan de Hogeland Cup. De Energiewacht Hogeland Cup wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Dit is een zaalvoetbalevenement voor voetbalteams voornamelijk afkomstig uit het Hogeland. Onze vereniging mocht in het B-toernooi spelen als vervanger van Ezinge. In sporthal De Mencke te Uithuizen begon ons team hoopvol met een 0-0 gelijkspel tegen Usquert. De wedstrijden daarna gingen echter verloren, tegen achtereenvolgens SIOS (0-4), Meister All stars (1-2, doelpunt Bart Pleiter) en Noordpool (0-4). Een mooie testcase dus en met de vier resterende trainingen een goede voorbereiding op het NK. Op de foto het team tijdens de Hogeland Cup (foto van Paul Wernekinck).

Hogeland cup

Trainingen
Er wordt op de volgende data getraind:
maandag 28 december, 19.00 – 20.00 uur, Zernike Groningen (Koos Duppenhal veld 1)
woensdag 30 december, 19.00 – 20.00 uur, Zernike Groningen (Koos Duppenhal veld 2)
dinsdag 5 januari, 21.00 – 22.00 uur, Tiggelhal in Ten Boer
donderdag 7 januari, 20.00  – 21.00 uur, Tiggelhal in Ten Boer.

En dan het NK…
Op zaterdag 16 januari a.s. zal ons team in Geleen gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen Zaalvoetbal. Een lange reis hebben de mannen dit jaar dus weer voor de boeg, aangezien het kampioenschap wordt georganiseerd door COVS Sittard-Geleen. Vorig jaar wist ons team er in Boxmeer van door te gaan met de Fair Play-prijs. Een jaar lang hebben we ons de sportiefste zaalvoetballende scheidsrechters van het land mogen noemen. Ook veroverde onze vereniging deze titel bij het NK veldvoetbal afgelopen zomer. Kunnen we deze prijs voor de derde keer op rij in de wacht slepen?

In Geleen is Groningen in Poule B geloot, samen met Boxmeer-Cuijk, SVA Amsterdam en Tilburg. In Poule A mogen Drachten, Sittard-Geleen, Nijverdal en Oss-Uden uitmaken wie het sterkste blijkt. De eerste wedstrijd wordt er direct aangetreden tegen de regerend kampioen Boxmeer-Cuijk. Vorig jaar was dit ook de eerste wedstrijd van het toernooi en de uitslag was toen 2-2. Het wedstrijdprogramma is als volgt:

10.22 uur Boxmeer-Cuijk – Groningen

11.06 uur Tilburg – Groningen

11.50 uur Groningen – SVA Amsterdam

Klik hier voor het programmaboekje van het NK.

Succes mannen!