REF United is in het nieuwe jaar begonnen met de voorbereiding op het NK zaalvoetbal. Op vrijdagavond 2 januari werd er een uur getraind op het ACLO-sportcentrum. Een groep van acht fanatiekelingen was deze avond aanwezig. Door de afwezigheid van de trainers, werd deze training gegeven door leider Marije. Een avond waarin alles wel aan bod kwam: trap/-passoefeningen, positiespel, afwerken op de goal en uiteraard het afsluitende partijspel. Tot slot werden er ook nog penalty’s geoefend. Slechts twee spelers wisten het net te vinden, waarbij ook één speler het presteerde om de bal vast in het dak van de sporthal te krijgen. Een eerste aanzet tot het terugkomen van het balgevoel was een feit.

Afgelopen zondag 4 januari stond alweer de tweede training op het programma. Deze avond waren er ‘slechts’ zes voetballers die de training van Harold aandurfden. Helaas had Jan-Willem teveel spierpijn van de vorige zaaltraining en de nieuwjaarstraining op Corpus den Hoorn een dag eerder. Een training waarbij wat meer tactische zaken aan bod kwamen werd om 20.00 uur succesvol afgesloten. Gelukkig werden de penalty’s deze avond beter genomen.

Op maandag 5 januari stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Er werd gespeeld tegen een gelegenheidsteam van Drs. Vijfje. Dit team bestond uit een aantal bestuursleden en verenigingsscheidsrechters van deze Groningse studentenclub. In het Willem Alexander Sportcentrum, op het Zernike-complex, werd om 20.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Harold.

Ons team begon rustig. Er werd goed de vrije man gezocht en ingespeeld. Helaas bleef het hier echter ook bij. Het positiespel laat nog te wensen over. Daarnaast zag je ook dat we nog niet weten wat je precies in bepaalde situaties moet doen. Bij de intrappen en corners, niemand die er kort bij komt staan om te helpen. Vrije trappen op eigen helft worden direct genomen, terwijl iedereen achter de bal staat. Het ene moment zijn we veel te druk en moet alles veel te snel, het andere moment zijn we juist te passief. Met rust stonden we 4-0 achter. Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn: het waren allemaal goals die voortkwamen uit verdedigende fouten.

In de tweede helft was er meer vermaak. Jan maakte een professionele schwalbe, Bart redde nog een bal van de lijn, Sander kreeg een panna en Jan kreeg nog een gele kaart. Uiteindelijk heeft Nick de eer van ons deze avond kunnen redden. Hij maakte halverwege de tweede helft een goal voor ons team. Een situatie die goed werd uitgespeeld: Nick speelde Koen in, Koen hield de bal vast, Nick liep door en kreeg de bal terug van Koen, waardoor hij prima kon scoren. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 10-1. De groep baalde behoorlijk van het verlies, maar toch hebben we ook goede dingen gezien. Uiteindelijk is er nog  genoeg werk aan de winkel om in goede vorm aan het NK te verschijnen.

Volgende week woensdag, 14 januari a.s., wordt er weer geoefend. In sporthal Corpushuis (het oude ALO-gebouw nabij sportpark Corpus den Hoorn) wordt om 18.00 uur gespeeld tegen Drs. Vijfje 31. Eén ding is zeker, het kan al snel beter dan 5 januari…. We hopen op jullie support deze avond, zodat we met genoeg zelfvertrouwen kunnen afreizen naar Boekel, waar op 17 januari het NK wordt georganiseerd.

Klik hier voor foto’s van de voorbereiding, gemaakt door Wouter Horst