Ons eigen voetbalteam REF United doet op 17 januari in Boekel mee aan het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen. Ons team is ingedeeld in poule A en zal om 10.00 uur het openingsduel spelen tegen regerend kampioen & organisatoe COVS Boxmeer-Cuijk. Afgelopen jaar (januari 2014) troffen beide teams elkaar in de halve finale en toen was Boxmeer na strafschoppen te sterk. Naasy Boxmeer-Cuijk treffen we in Boekel ook de teams van Leiden en Noordoost Twente. REF United zal zich de komende weken middels trainingen en een enkel oefenduel gedegen voorbereiden op de NK-deelname. Het team staat opnieuw onder leiding van de coaches David Hiariej en Harold Basstra en leider Marije Deuring.

Het NK wordt gespeeld in sporthal De Burcht, aan de Bernardstraat 11, 5427 AM in Boekel. Het schema van poule A ziet er als volgt uit:

10.00 uur – Boxmeer-Cuijk – Groningen en N.O. Twente – Leiden

10.46 uur – N.O. Twente – Boxmeer-Cuijk en Leiden – Groningen

11.32 uur – Boxmeer-Cuijk – Leiden en Groningen – N.O. Twente

na de wedstrijden in poule A volgen steeds twee duels in poule B, dat gevormd wordt door Drachten, Gorinchem, West I en Oss-Uden. Om 13.15 uur zijn de kruisfinales. Aansluitend om 13.45 uur wordt er gespeeld om de plaatsen 5-8, waarna om 14.15 uur de troostfinale en om 14.45 uur de finale worden gespeeld.

Oefenduels op 5 en 14 januari
Ter voorbereiding op het komende NK zaalvoetbal op 17 januari in Boekel zal REF United nog een aantal keren oefenen. Onze trainers David Hiariej en Harold Basstra krijgen hierdoor de mogelijkheid om het team klaar te stomen. Op maandagavond 5 januari zal het team oefenen tegen een team van Drs. Vijfje. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in het Willem Alexander Sportcentrum. Dit is het nieuwe sportcentrum op het Zernike complex, Zernikeplein 17 te Groningen. Hoe zal REF United het doen tegen een gerenommeerde studentenzaalvoetbalvereniging?

Daarnaast wordt er op woensdagavond 14 januari ook nog een oefenwedstrijd gespeeld. Deze zal om 18.00 uur beginnen in sporthal Corpushuis. Mocht je deze wedstrijd ons team willen aanmoedigen, de sporthal is vlakbij onze thuishaven op Corpus den Hoorn. Het adres is: Van Swietenlaan 1, tussen de parkeerplaats op Corpus den Hoorn en het Martiniziekenhuis in.

Op vrijdag 2 en zondag 4 januari wordt er getraind in het ACLO-sportcentrum op de Zernikecampus. Beide avonden van 19.00 – 20.00 uur.

Mochten er nog meer nieuws zijn voor wat betreft het zaalvoetbalteam, dan zal dit zo snel mogelijk op de website worden geplaatst.

Nieuwsgierig hoe het vorig jaar ook al weer ging? Klik hier!

REF United, veel succes met de voorbereidingen en in Boekel!