Zaterdag 13 juni doet het team van voetballende Groninger scheidsrechters (REF United) in Gorinchem mee aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen / COVS-teams.  De lange reis gaat per luxe touringcar, en onderweg pikken we de voetballers van COVS Drachten op. Een mooi voorbeeld van samenwerken! Volgend jaar is het NK dichterbij, want dan wordt het door ons zelf georganiseerd op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

In de voorbereiding werd er driemaal getraind onder leiding van trainer Johan Wardenier en op 11 juni werd er in Loppersum een oefenwedstrijd gespeeld tegen de plaatselijke A1. Onder de avondzon werd er een leuke wedstrijd gespeeld onder leiding stond van scheidsrechter Traa. Een wedstrijd met een minimale selectie, omdat er slechts elf spelers aanwezig waren.  Voor trainer Johan was het dus een simpele taak om zijn basisopstelling te kiezen. De eerste helft kenmerkte zich door een aanvallend ingesteld Loppersum en ons team dat probeerde te verdedigen en de schade beperkt te houden. Onze mannen boden prima weerstand en Loppersum kon niet tot scoren komen. Tegen alle verwachtingen bracht Jan ons in de 27e minuut op voorsprong. Een corner die door Koen bij de tweede paal werd neergelegd belandde bij Jan op het achterhoofd. Hij kon de bal voldoende effect meegeven om hem in de goal te koppen. Na 35 minuten floot scheidsrechter Traa de mannen naar de kleedkamer. Een fijn gevoel om met een 0-1 stand te rusten. In de rust konden de mannen op adem komen. Trainer Johan gaf hier en daar wat aanwijzingen om nog meer te gaan voetballen. In de tweede helft kwam het team beter in het spel. Er werd prima gecombineerd en ten opzichte van de eerste helft was het niet alleen Loppersum tegenhouden, maar ook zelf aanvallen en proberen de tweede goal te maken. Waar Loppersum ook recht had op de gelijkmaker, kregen wij ook minstens vijf scoringskansen. Helaas waren de aanvallers niet scherp genoeg om de trekker over te halen. De stand bleef 0-1.

Klik hier voor de foto’s van de oefenwedstrijd

Tijdens het NK mag ons team mag het in poule B opnemen tegen Helmond/Venlo, Valkenswaard, Deventer en Alkmaar. Vooraf valt er weinig te zeggen over onze tegenstanders. Helaas speelden deze ploegen vorig jaar in de andere poule, of deden niet mee. Anderzijds is dit misschien voor ons team ook wel goed, want dan kan er in ieder geval geen sprake van onder- of overschatting zijn. Uit de resultaten van vorig jaar kan in ieder geval geconcludeerd worden dat Helmond/Venlo een geduchte tegenstander zal zijn. Zij eindigden vorig jaar het toernooi als derde, waar in de halve finale werd verloren van Oss/Uden. Regerend kampioen is de COVS Utrecht. Opvallend genoeg nemen zij dit jaar niet deel aan het toernooi.

Wat de doelstelling van de dag zal worden, zal gaandeweg bekeken worden. Afhankelijk van de resultaten uit de eerste wedstrijden zal moeten blijken wat haalbaar is. Uiteindelijk is een sportieve en gezellige dag voor onze voetballende leden het belangrijkste doel!

Op 13 juni ziet het wedstrijdprogramma voor ons team er als volgt uit:

10.23 – 10.43 Alkmaar – Groningen

11.32 – 11.52 Helmond/Venlo – Groningen

13.38 – 13.58 Groningen – Deventer

14.24 – 14.44 Valkenswaard – Groningen

Hierna volgen nog eventuele kruisfinales. De finale wordt om 16.00 uur gespeeld.

Tijdens het NK kun je via twitter en facebook live op de hoogte blijven van de resultaten. Volg ons daarvoor op twitter @COVSGroningen of like ons op facebook.com/covsgroningen.