Afgelopen donderdag stond alweer de derde ronde van het pubquizseizoen op het programma. Het thema was deze keer “dieren”. Quizmaster Thom moest het deze avond doen zonder compagnon Wouter. Hij moest als vierde man naar Urk-Katwijk voor de TOTO KNVB beker.

De opkomst was vanavond minder dan de vorige keren en naast het ontbreken van team “Assistentie is de beste hulp” waren meerdere teams niet compleet. Marcel werd in team De Groene Garage vervangen door Alex, Pascal verving Bryan in De Wimmies en ook team Ghajemé bestond uit Mendé en werd aangevuld door Marleen.

Als fotoronde had Thom een heuse Dr. Denker in elkaar gepuzzeld. Mocht Dagblad van het Noorden voor volgend jaar nog een puzzelmaker zoeken, bij deze een gratis tip. De andere rondes gingen over beestachtige BN’ers, dierenfeitjes en in de muziekronde zaten geluidsfragmenten van Freek Vonk waarbij het beschreven dier moest worden geraden.

Dat het een spannende einduitslag zou gaan worden werd uit de tussenstanden al duidelijk. De scores lagen dicht op elkaar en de posities wisselden nogal. De winnaar won met slechts 0,5 punt verschil. Uiteindelijk trok deze ronde opnieuw De Groene Garage aan het langste eind. Zij wonnen, met stand-in Alex voor Marcel, voor de derde keer op rij de pubquiz en mochten de schapen mee naar huis nemen.

De einduitslag van ronde 3:

  1. De Groene Grage – 23 punten
  2. De Wimmies – 22,5 punten
  3. Mamama – 16 punten
  4. Rokla – 13,5 punten
  5. Ghajemé – 12,5 punten

De volgende pubquiz (ronde 4) is op donderdagavond 9 maart.