Op zaterdag 14 juni doet ons eigen voetbalteam (REF United) mee aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams. Kunnen de heren voetballers de vierde plaats van het NK 2013 (veld) en de derde plaats in januari dit jaar op het NK zaal overtreffen? een voorbeschouwing, compleet met een terugblik op de trainingen en het oefenduel van 11 juni en de mogelijkheid om als supporter met de spelersbus mee te gaan….

Vorige week maandag en woensdag hebben onze voetballers weer de eerste trainingsuren gemaakt in voorbereiding op het NK veldvoetbal voor COVS-teams. Onder de zeer kundige leiding van trainer Johan Wardenier werd er gewerkt aan het terugvinden van het balgevoel en werden er diverse positiespelletjes gespeeld. Daarnaast had Johan een aantal trainingsvormen bedacht waarbij de aanvaltactieken konden worden geoefend. Doordat op het NK slechts 13 minuten per wedstrijd wordt gespeeld, zal het belangrijk worden om snel een doelpunt te maken. Efficiënt aanvallen dus! Uiteraard ontbrak dit jaar ook niet de door Groningen zo gevreesde strafschoppenserie niet op het trainingsveld: ook daar zal het dit jaar niet aan liggen! Menig strafschop werd namelijk feilloos benut. Op zowelhet NK veld 2013 als het NK zaal 2014 werden strafschoppen ons in de halve finales noodlottig… Daarnaast werden er op Sportpark de Parrel diverse 2 tegen 2 of 3 tegen 3 partijtjes gespeeld en stond natuurlijk de gebruikelijke rondo op het programma. Voor de spelers en trainer twee mooie avonden om kennis te maken en te werken aan het samenspel. Een compliment voor trainer Johan, hoe snel hij alle spelers bij naam en functioneren kende.

Klik hier voor een fotoreportage van de trainingen van 2 en 4 juni 2014.

11 juni oefenduel tegen COVS Drachten
Als afsluitende activiteit van de voorbereiding stond woensdag 11 juni de generale repetitie op het programma: een heuse oefenwedstrijd tegen het team van onze buren COVS Drachten. Net als onze COVS, zal ook Drachten volgende week een team afvaardigen naar het NK in Hellendoorn. Voor ons beide dus een ideale mogelijkheid om te oefenen tegen een tegenstander die ook niet gewend is om wekelijks te voetballen. ‘De slag om het noorden’ werd in Rottevalle gespeeld en door doelpunten van Danny en Wouter wonnen onze jongens met 0-2. De “Slag om het Noorden”-wisselbokaal ging dus mee naar huis!

14 juni D-day, supporters ga allemaal mee…
Daarna is het dan op 14 juni D-day, de dag van het Nederlands Kampioenschap. Om 7.30 uur zal buschauffeur Eeuwe de reis beginnen naar Hellendoorn, waar om 10.00 uur de eerste wedstrijd tegen Gorinchem op het programma staat. Om 10.45 uur vervolgen we het toernooi tegen Enschede en om 11.15 uur spelen we tegen titelverdediger Oss/Uden, de ploeg die ons vorig jaar via strafschoppen in de halve finale heeft uitgeschakeld. Vlak voor de lunch spelen we om 12.15 uur nog tegen verliezend finalist van vorig jaar Utrecht en om 12.45 uur tegen Alkmaar. Na de lunch spelen we om 14.15 uur nog tegen COVS De Mijnstreek, alvorens we overgaan tot de finalerondes om 15.15 uur. Mochten we dit jaar er wel in slagen de finale te bereiken, spelen we de belangrijkste wedstrijd van de dag om 16.15 uur.

Om de prestatie van vorig jaar (4e plaats) te overtreffen, hebben we natuurlijk wel de steun van onze trouwe supporters nodig. Gelukkig zijn er nog meerdere plekken vrij in de supportersbus. Hierbij dus nogmaals een oproep om je op te geven mee te rijden met de bus! Neem ook je vrienden/partner/kinderen etc. mee, zodat we er samen een onvergetelijke dag van kunnen maken! We vragen voor supporters slechts een bijdrage van € 5,- per persoon. Opgeven kan bij de secretaris via covsgroningen@gmail.com.

Op naar Hellendoorn, succes mannen!

Klik hier voor het online programmaboekje