Het NK veldvoetbal voor COVS-teams is 11 juni jl. vlekkeloos verlopen. Alle aanwezigen waren het erover eens dat een prachtige voetbaldag was in Groningen. Er werd sportief gestreden om de eer, genoten van de prima lunch en BBQ, de arbitrage was voortreffelijk en de sfeer zeker ook. Na een spannende finale en beslissende strafschoppenserie veroverde het combinatieteam van Helmond/Venlo de titel. Ons eigen Groningen en Omstreken werd tweede. Team Zeeland won de fair play prijs. Een prachtige dag waar we als vereniging met veel plezier op terug kunnen kijken!

Met de succesvolle verloting en bijdragen van deelnemers werd een bedrag van ruim duizend euro voor Fonds Gehandicaptensport opgehaald. Niemand buitenspel! De loten waren al begin van de middag uitverkocht en de vele prijzen (o.a. een weekeinde Ameland, een VIP-arrangement bij FC Groningen, diverse ballen en Nike scheidsrechtersshirts) werden dankbaar in ontvangst genomen. Boxmeer-Cuijk/Oss Uden dat zich moest afmelden voor het NK, was toch vertegenwoordigd en doneerde 100 euro aan het goede doel. Grote klasse!

Nadat Jacques d’Ancona de aftrap had verricht en Marije Deuring het belang van fair play had benadrukt, werd er op de velden over het algemeen sportief gestreden, op een enkele wedstrijd na. Dat was mede te danken aan de leiding van uitstekende arbitrale trio’s, gevormd door scheidsrechters en assistenten uit het betaalde voetbal en de top van de amateurs. Eredivisiescheids Siemen Mulder floot de finale. Over het gemiddelde niveau lopen de meningen uiteen, getuige ook dit artikel uit het Dagblad van het Noorden van 13 juni.

Op de uitstekende kunstgrasvelden waren de doelpunten schaars, maar de spelvreugde des te groter. Tussendoor zorgde omroeper en huis-DJ Paul Lips voor prima muziek en duidelijke informatie. Van de aanwezige masseurs/fysiotherapeuten werd vooral preventief gebruik gemaakt. Helaas raakte Zeeland-speler Sebastiaan Speater wel zwaar geblesseerd na een ongelukkige actie. Na een foto in het ziekenhuis en op krukken kon hij later wel de fair play prijs in ontvangst nemen. Sebastiaan, een spoedig herstel gewenst!

De fair play prijs werd bepaald door cijfers toegekend door de arbitrage én waarnemers langs de kant. Opvallend was dat naast winnaar Zeeland ook beide finalisten op sportief gebied hoog scoorden. Winnen en sportief spelen gaat dus wel degelijk samen!

Helmond/Venlo en Team Zeeland van harte gefeliciteerd! Hulde aan de organisatiecommissie Sander Eisinga, Marja Adema en Marije Deuring én aan alle vrijwilligers!

Tijdens de prijsuitreiking werd door meerdere teams gepleit voor het in stand houden van een NK met 11 tegen 11. Een week eerder was op de jaarvergadering van de COVS besloten een pilot te houden met 7 tegen 7. Dat NK is in Rotterdam. Het pleidooi van de deelnemers aan dit NK was duidelijk…

De dag werd afgesloten met een voortreffelijke BBQ en de nodige consumpties. Het NK 2016 was een groot succes!

Klik hier voor een impressie in beeld van OOG TV.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage door Wouter Horst, Erika Persson, Henk Mulder en Evert IJspeert.

Alle uitslagen op een rij:

Poule A
Enschede – Drachten  0-0
Groningen – Amsterdam 1-0
Drachten – Groningen 0-3
Amsterdam – Enschede 0-0
Groningen – Enschede 0-1
Drachten – Amsterdam 0-0

Eindstand poule A:
1. Groningen
2. Enschede
3. Amsterdam
4 Drachten

Poule B
HZO Drenthe – Alkmaar 0-0
Deventer – Helmond/Venlo 0-1
Alkmaar – Deventer 0-1
Helmond/Venlo – Zeeland 1-0
Zeeland – HZO Drenthe 1-2
Helmond/Venlo – Alkmaar 2-0
Deventer – HZO Drenthe 0-4
Alkmaar – Zeeland 1-2
Zeeland – Deventer 2-3
HZO Drenthe – Helmond/Venlo 0-1

Eindstand poule B:
1. Helmond
2 HZO Drenthe
3. Deventer
4. Zeeland
5. Alkmaar

Halve finales:
Groningen – HZO Drenthe 3-0
Helmond – Enschede 1-0

Om 3e plek (strafschoppenserie):
HZO Drenthe – Enschede 5-4

Finale:
Groningen – Helmond/Venlo 0-0 (Helmond wint na strafschoppen met 4-3)

Fair play prijs voor Team Zeeland

Speler van het toernooi: Jens Rutgers (doelman HZO Drenthe)