Zaterdag 15 juni aanstaande doet de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken voor het eerst sinds jaren weer mee aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor COVS-teams. Met een jonge en enthousiaste selectie gaan we proberen om tijdens de rentree van onze vereniging op het voetbalveld voor de podiumplaatsen te strijden. Het NK wordt door COVS Zutphen georganiseerd op het sportpark van Sportclub Lochem. De spelers hebben er zin in en de voorbereiding is met succes afgesloten.

Ter voorbereiding werd er 11 juni gespeeld tegen GRC Groningen A1. Na een 1-1 ruststand werd met 5-1 verloren. 13 juni volgde nog een leuke en nuttige training onder leiding van gelegenheidstrainer Randolf Alkema. Foto’s van de training van 13 juni staan onderaan dit bericht! Het team is er klaar voor. De ploeg zal 15 juni om 7.00 uur op sportpark Corpus den Hoorn verzamelen en uiterlijk 7.15 uur vertrekken richting Lochem. Wil je nog mee om ons team te steunen? Dat kan voor slechts vijf euro. Laat het dan zsm nog even weten via covsgroningen@gmail.com. Zoals het nu lijkt reizen we met 34 mannen en vrouwen af naar het oosten.

Na jaren van afwezigheid keerde vorig seizoen opeens de bal terug op het kunstgras tijdens een speciale training van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Onder leiding van coach Steenhuis werd namelijk met een scheidsrechtersteam deelgenomen aan de 24-uurswedstrijd van voetbalvereniging De Heracliden voor Spieren voor Spieren. Het wakkerde het enthousiasme onder de leden aan om dit seizoen ook mee te doen aan het NK Veldvoetbal voor COVS-teams. Op 15 juni is het zover.

Op initiatief van Marije Deuring en na wekenlang mailen, facebooken en smsen, werd een grote groep scheidsrechters gevonden, die aankomende 15 juni hun voetbalkunsten gaan tonen tijdens het NK. Het door COVS Zutphen georganiseerde NK zal deze dag plaatsvinden op het schitterende sportcomplex van Sportclub Lochem. Tegenstanders deze dag zijn respectievelijk onze buren van Drachten, Alkmaar, organisator Zutphen, Valkenswaard, Helmond, Enschede en Oss/Uden. Alle wedstrijden duren 12 minuten en staan onder leiding van neutrale arbitrale trio’s. Ook wordt voor een lunch gezorgd door COVS Zutphen.
 
Om onze voetballers te ondersteunen, zijn ook supporters tijdens het NK van harte welkom. Aangezien we met een bus naar Lochem zullen reizen, zijn er nog genoeg plaatsen over voor enthousiaste supporters en bezorgde partners (…), uiteraard met spandoeken en toeters. Voor supporters vragen we een kleine bijdrage van 5 euro. Voor een kundige trainer in de persoon van Randolf Alkema (heeft TC III en is trainer geweest van Lycurgus A1) is gezorgd. Bovendien hebben we een verzorger/fysiotherapeut mee in de persoon van Chieljan Veen.
 
Het programma op 15 juni is als volgt:
07.00 Aanwezig bij thuisbasis Corpus den Hoorn, op de parkeerplaats
07.15 Vertrek per touringcar naar Sportclub Lochem, met de onvolprezen Eeuwe Aardema als chauffeur
09.00 Aankomst in Lochem
10.00 Groningen – Drachten
10.30 Groningen – Alkmaar
11.00 Zutphen – Groningen
11.45 Valkenswaard – Groningen
12.00 lunch
13.30 Groningen – Helmond
14.00 Enschede – Groningen
15.15 Oss/Uden – Groningen
16.00 Kruisfinales
16.30 Finale
17.00 Prijsuitreiking
19.00 Aankomst in Groningen
 
We wensen onze voetballers veel succes en plezier! Gaat het Groninger Ref United laten zien dat Groninger scheidsrechters kunnen voetballen…?
 
Onderstaand de foto’s van de afsluitende training op 13 juni.
 
[flickrset id=”72157634123611464″ thumbnail=”square”]