Voorzitter in coronatijd

Voor de nieuwsbrief in PDF, klik hier.

Beste leden, donateurs, donateurverenigingen, sponsoren en overige relaties,

Eigenlijk hadden we bijna de videoboodschap van vorig jaar weer kunnen gebruiken. We zitten opnieuw in een  volgende lockdown. Onze voorbereidingen voor het weekend Ameland en de nieuwjaarsreceptie met leuke activiteit en lekker eten waren in volle gang. Tot aan het einde van het jaar de maatregelen weer werden aangescherpt en we ondertussen helemaal stilliggen. Laten we met elkaar hopen dat het resterende halve seizoen ‘gewoon’ uitgespeeld kan worden en natuurlijk het liefste met volle sportparken. Sporten zou toch juist in deze tijden mogelijk moeten zijn voor iedereen.

Helaas moesten we afgelopen jaar afscheid nemen van (oud-)leden en sportvrienden van onze vereniging. In februari kregen we het bericht van het overlijden van Egbert Mulder en later in het jaar het gezicht van GRC Truus Visser, Peter Kraan en Gerard Helsma.
In het voorjaar kwamen de trainingen langzaam weer op gang, debuteerde Frans Ozinga in de eredivisie, ontving oud-secretaris Marcel Bellinga een koninklijke onderscheiding en bingoden we digitaal onder de broez’nde leiding van Henk de Haan.
In het afgelopen jaar lanceerden we in samenwerking met Voetbalshop Groningen onze nieuwe kledinglijn. We zijn erg blij dat we onze leden een mooi en compleet kledingpakket kunnen aanbieden. Ondertussen hebben al veel van onze leden het pakket aangeschaft en uiteraard is deze nog beschikbaar voor degenen die hem nog niet hebben.
September was de maand dat we fysiek onze jaarvergadering konden houden. Bert Kamstra werd met een bloemetje bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de redactiecommissie van De Aftrap. Albert Oost en Henk Steenhuis kregen de onderscheidingen voor het 40-jarig trouwe lidmaatschap. Terwijl Simon Buurlage en Jan Kemkers zelfs al 50 jaar lid zijn. De avond stond echter vooral in het teken van het aftreden van secretaris Marcel Bellinga. Na maar liefst 31 jaar actief te zijn geweest voor onze vereniging heeft hij het stokje overgedragen aan de volgende ‘generatie’ en sprak hij de mooie woorden: “Koester het verleden, bestuur in het heden en houdt de blik op de toekomst.” Uiteraard kreeg Marcel namens de vereniging het erelidmaatschap uitgereikt en namens COVS Nederland verraste Johan Suurd Marcel met de Gouden Scheidsrechtersfluit. Onder het genot van een hapje en drankje werd daarna informeel afscheid genomen. Marcel nogmaals bedankt!

Voor het komende jaar willen met een kritische blik naar ons huidige pakket aan activiteiten en faciliteiten kijken. De mogelijkheid om elkaar te ontmoeten blijft bij activiteiten een belangrijk uitgangspunt. Bij de faciliteiten willen we waar mogelijk meer maatwerk bieden. We willen ons komend jaar richten op diverse specifieke doelgroepen, zoals vrouwen, assistent-scheidsrechters en jongeren. Na onze oproep in december 2020 over diversiteit in de sport willen we ons op dat thema blijven uitspreken en kijken wat we meer op dat gebied kunnen doen, bijvoorbeeld richting voetbalverenigingen.
Verder gaan we in 2022 echt stappen maken met het vernieuwen van onze website en overige communicatie. De volgende nieuwsbrief zal snel bij jullie op de “digitale mat” liggen als opvolger van ons gestopte clubblad De Aftrap. We zullen de nieuwsbrieven op verschillende manieren invullen en hopen een modus te vinden die uiteindelijk past bij al onze leden en sponsoren en die recht doet aan de informatiedeling die wij wensen.
Tot slot baart het (aanstaande) tekort aan scheidsrechters ons enorm zorgen. We zullen in samenwerking met COVS Nederland en de KNVB kijken of we met elkaar in staat zijn om dit tekort aan te pakken en zorgen voor voldoende opleidingen.
Namens het bestuur wens ik jullie allen een fantastisch en gezond 2022 toe! Hopelijk tot snel op de velden.

Marco Oosting
Voorzitter Scheidsrechtersvereniging Groningen en omstreken

Even voorstellen… onze trainersstaf!
Voor de (frequent) trainende leden zijn zij geen onbekenden, maar aan een ieder ander stellen we graag even kort onze huidige trainersstaf voor. Ook dit seizoen mogen we weer gebruik maken van de zeer geliefde en ervaren ‘hoofdtrainer’ Bert Kamstra. Met zijn gulle lach en gezonde dosis humor weet hij, ook bij zware trainingen, de lach op je gezicht te toveren. Met het wegvallen van good old Henk Steenhuis zijn we op zoek gegaan naar nieuwe trainer. Deze hebben we gevonden in de persoon van Pedro Regueiro Gonzalez. Deze gedreven Spaanse ‘entrenador’ is bewegingswetenschapper en ook actief als loop- en bewegingstrainer bij de jeugdopleiding van Cambuur Leeuwarden. Tip voor de volgende training: “Buenas noches entrenador, estoy listo! ¡Vamos!” En natuurlijk vergeten we Marleen Drijfhout niet. Naast dat zij iedere donderdag aanwezig is voor alle blessurebehandelingen, kun je bij haar ook terecht voor sportmedisch advies. Marleen neemt tijdens trainingen vaak de core stability voor haar rekening en loopt er niet voor weg de oefeningen voor te doen. Tip: bewaar nog een beetje kracht voor het einde van de training. Met dit trainerstrio weten we zeker dat iedere (assistent-)scheidsrechter fit de wedstrijd kan aanvangen.

Volg ons via onze social media kanalen. Hier vind je altijd het meest recente nieuws en delen we ook de allerlaatste trainingsinformatie.

Twitter Facebook Instagram