We zijn zeer vereerd te kunnen melden dat niemand minder dan KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag de centrale spreker is tijdens de grote clubavond dit najaar. Deze clubavond zal donderdag 20 november aanstaande worden gehouden in het Hampshire hotel aan de Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. De ontvangst is vanaf 19.30 uur, terwijl het programma om 20.00 uur begint. Omstreeks 22.00 uur sluiten we de avond af. De training komt deze avond uiteraard te vervallen.

Van Praag zal tijdens deze avond zijn visie op de arbitrage in Nederland en daarbuiten geven, stil staan bij het thema respect en fair play en daarnaast zijn vele ervaringen in het internationale voetbal met ons delen.

Michael van Praag was zestien jaar KNVB-scheidsrechter en vervolgens lid van de scheidsrechterscommissie en commissie van onderzoek van de toenmalige afdeling Amsterdam van de KNVB. Daarna hanteerde hij dertien jaar de voorzittershamer bij AFC Ajax en was in die periode drie jaar lid van het sectiebestuur van de KNVB. Na zijn aftreden bij Ajax (2003) werd hij door de ECV gevraagd om voorzitter van de Raad van Commissarissen te worden. Die functie heeft hij vijf jaar vervuld. In die periode was hij qualitate qua ook lid van de Raad van Toezicht en lid van het bondsbestuur van de KNVB. Daarnaast ook bestuurslid van de Stichting meer dan Voetbal. Op 27 augustus 2008 werd Van Praag gekozen tot bondsvoorzitter van de KNVB. Ook bij de UEFA is Michael van Praag op een groot aantal terreinen actief. Zo was hij van 1998 tot 2001 lid van de Taskforce 2000, lid club competitions Committee, (2000-2002) en voorzitter van de Stadium & Security Committee (2004-2007). Sinds zijn verkiezing in het UEFA Executive Committee in 2009 is hij ook voorzitter van de Club Competitions Committee en vice-voorzitter van de Hattrick Committee. Sinds januari 2013 is hij namens de UEFA lid van de Board van Team Marketing.

We zijn zeer verheugd dat Van praag onze uitnodiging heeft aanvaard en kijken uit naar 20 november! Naast leden, donateurs en relaties van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, zijn ook verenigingsscheidsrechters en bestuurders van de voetbalverenigingen uit Groningen en Omstreken van harte welkom, net als leden van andere scheidsrechtersverenigingen. Maar kom op tijd, want vol is vol. graag tot 20 november.