Een nieuw seizoen is begonnen en dus is het ook tijd weer van start te gaan met de strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2012-2013. Wie worden de opvolgers van Bert Volders en Colin Prooi en mogen zich in het voorjaar van 2013 kronen tot spelregelkampioenen?

De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap bestaat uit zes vragenrondes van vijf meerkeuzevragen. De vragen worden gepubliceerd in ons cluborgaan De Aftrap en op deze website. Deelname staat open voor leden en donateurs van onze vereniging. Ben je echter geen lid of donateur, dan kun je ook meedoen! We houden een apart klassement voor leden/donateurs en één voor overige deelnemers bij.

We beginnen meteen goed met twee rondes! De antwoorden + toelichtingen op deze eerste twee rondes kun je medio oktober op deze site verwachten.

Klik hier om de vragen van ronde 1 (augustus 2012) online te maken (GESLOTEN)

Klik hier om de vragen van ronde 2 (september 2012) online te maken (GESLOTEN)

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is vernoemd naar ons in het harnas gestorven lid Johan Roeders en wordt al sinds 1975 gehouden. De eerste jaren gebeurde dat op clubavonden, sinds 1980 via een spelregelquiz in het cluborgaan De Aftrap. De vragen worden al sinds jaar en dag verzorgd door Klaas Smith, die het ooit overnam van wijlen Fokko Hoendervanger. Willem Wieringa en Roelof Luinge wisten zich het vaakst tot winnaar te laten kronen. Bert Volders en Colin Prooi(categorie niet-leden) mochten zich vorig seizoen de beste spelregelkenners noemen. Klik hier voor alle eerdere winnaars.

Succes!