Afgelopen week is de loting verricht voor het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams, dat op zaterdag 18 januari wordt gehouden in sportcentrum Leek in onze eigen provincie. Ons team is ingedeeld in poule B, samen met Zeeuws Vlaanderen, Centraal Drenthe en Zaanstreek. Poule A bestaat uit Drachten, Boxmeer/Cuijk, Oss/Uden en Nijverdal. De beste twee per poule gaan door naar de kruisfinales.

In de voorbereiding op het NK doet ons team onder leiding van de ervaren coach David Hiariej  (met assistentie van Harold Basstra) en de leiders Marije Deuring en Marcel Bellinga mee aan een toernooi van de rijksuniversiteit Groningen, op 2 januari vanaf 17.00 uur . In december wordt er tweemaal op zondag getraind. de trainingen en het voorbeereidingstoernooi vinden plaats in het ACLO-sportcentrum op de Zernikecampus in Groningen. 

Ons eigen voetbalteam (dat zichzelf tot REF United heeft gedoopt) doet voor het eerst sinds 2002 mee aan het NK zaal. Het is het vevrolg op een zeer gezellige en succesvolle deelname aan het NK veldvoetbal in juni 2013.  Klik hier voor een terugblik.

Het NK zaalvoetbal is zaterdag 18 januari 2014 in het nabijgelegen Leek. De organisatie is in handen van COVS Drachten, met de nodige ondersteuning van onze vereniging. Meer weten over onze voetbalactiviteiten? Klik dan op de menuoptie REF United