Voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging organiseren wij het NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams. Op 11 juni a.s. zal op sportpark Corpus den Hoorn dit evenement plaatsvinden. De deelnemende teams zijn Boxmeer-Cuijk/Oss-Uden, Helmond/Venlo, Enschede, Deventer, Amsterdam, Alkmaar, HZO Drenthe, Drachten en Groningen.

Op donderdagavond 21 april jl. is voorafgaand aan onze maandelijkse pubquiz de loting verricht. De loting is verricht door ons lid en scheidsrechter Betaald Voetbal Jochem Kamphuis en als afgevaardigde van het bestuur van COVS Nederland Jan Kemkers. Omdat we met 9 teams te maken hebben en het nog onduidelijk is of er een 10e team zal worden toegevoegd, is de loting verricht met één blanco deelnemer. Mocht op een later tijdstip alsnog een 10e deelnemer worden gevonden, dan zal deze de plaats innemen van de blanco deelnemer. De loting heeft het volgende resultaat opgeleverd:

Poule A:

1. Groningen

2. Enschede

3. Drachten

4. Amsterdam

5. Boxmeer-Cuijk/Oss-Uden

Poule B:

1. Blanco

2. Alkmaar

3. Deventer

4. Helmond/Venlo

5. HZO Drenthe

loting Jochem en JanJochem (links) en Jan tijdens de loting

Nu de loting gedaan is, zal het bijbehorende speelschema ook zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. De aftrap van de eerste wedstrijden op 11 juni a.s. is om 10.00 uur.

Ook de trainer (Johan Wardenier, red.) van ons eigen voetbalteam was vanavond aanwezig. In een eerste reactie laat hij weten: “Een mooie loting! Een uitdaging! Maar kansen zijn er wel. Het is in ieder geval mooi dat we een Noordelijke derby mogen spelen, in dit geval tegen COVS Drachten. Uiteindelijk zal op de dag zelf moeten blijken of we de titel in eigen huis kunnen prolongeren in deze zware poule.”

Aanvoerder Sander Eisinga reageerde als volgt: “Een poule waarbij we veel tegenstanders tegenkomen waar we de laatste jaren ook tegen hebben mogen voetballen. Bijvoorbeeld kennen we Amsterdam nog van de halve finales van vorig jaar. Gelukkig wisten we toen met 2-0 de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Maar ook de wedstrijden tegen Boxmeer-Cuijk/Oss-Uden staan garant voor spektakel. Zowel tijdens het veld- als zaaltoernooi is dit voor ons een taaie tegenstander. In ieder geval is het mooi om voor ons eigen publiek tegen deze tegenstanders te mogen voetballen.”

De komende periode zullen wij meer informatie publiceren omtrent het NK veldvoetbal. Houd daarom onze website in de gaten. Onder de menuknop “NK veld 2016” is alle informatie terug te vinden. Op Twitter is inmiddels de officiële hashtag gepubliceerd: #NKveld2016.