Op de dag van Lintjesregen zijn maar liefst drie leden van onze vereniging door de burgemeester gebeld met de mededeling dat ze Koninklijk zijn onderscheiden. Een geweldige eer voor drie zeer gewaardeerde leden. Scheidend voorzitter Robert van Dorst en de vorig jaar teruggetreden Jannes Mulder zijn beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Onze vereniging had hen voorgedragen. Daarnaast is John ten Cate benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte heren!

Robert van Dorst

Robert van Dorst neemt op de eerstvolgende jaarvergadering (vooralsnog gepland op 29 juni) afscheid als voorzitter. een functie die hij al 26 jaar vervult. Daarvoor was hij al bestuurslid van 1990-1994 en zat hij in diverse commissies. Robert was onder andere lid van de redactiecommissie tussen 1990 en 1994, was trainer van 1990-1999 en staat ook al jaren achter de bar op onze trainingsavonden. Bovendien is hij actief voor de FNV en als begeleider, coach en rapporteur voor de KNVB. Als scheidsrechter haalde hij eerder de top van het amateurvoetbal. In een verder verleden was hij ook vrijwilliger bij voetbalvereniging Actief, onder andere als jeugdleider. Robert is al sinds 1979 lid van onze vereniging. Hij is een verbinder en sociaal begaan. Robert, zeer terecht!

Jannes Mulder

Ook Jannes Mulder is onderscheiden. Hij is al sinds 1968 lid, zat van 1991 tot en met 2019 in het bestuur, maakte deel uit van verschillende commissies, draait nog steeds mee met de bardiensten en regelt ook nog steeds bloemen voor leden die bijvoorbeeld geblesseerd zijn. Een echte doener en een echte COVS-er. Jannes haalde als scheidsrechter de top van het amateurvoetbal en was en is ook als begeleider en rapporteur voor de KNVB actief. Daarnaast is hij al jarenlang vrijwilliger bij FC Groningen, waar hij de media op wedstrijddagen van een natje en droogje voorziet. Een mooie en verdiende eer voor Jannes. Van harte!

John ten Cate

En dan de derde onderscheiding, die vanuit de gemeente is aangevraagd omdat John al 49 jaar mede het schoolvoetbal in de gemeente Groningen organiseert. Daarnaast was hij jarenlang als scheidsrechter voor de KNVB actief, eerst tussen 1968 en begin jaren negentig, in de top van het amateurvoetbal. Daarna werd hij vrijwilliger en grensrechter in de jeugdopleiding van FC Groningen, om vervolgens weer bij de jeugd voor de KNVB te gaan fluiten. In 2015 stopte hij als scheidsrechter. Voor onze vereniging vervulde hij verschillende vrijwilligerstaken en was hij onder andere van 1981 tot 2009 lid van de ontspanningscommissie. Hij werd in 1993 al lid van verdienste van onze club en in 2014 Scheidsrechter van Verdienste van de KNVB. John, van harte!

En zo wordt deze vrijdag in coronatijd een mooie dag. Voor Robert, Jannes en voor John. En ook voor onze vereniging. Van harte mannen, we zijn trots op jullie!