Lintjesregen 2015 is onze vereniging niet voorbij gegaan. In de oude raadszaal van het prachtige stadhuis in Groningen waren twee van de in totaal elf uitgereikte Koninklijke onderscheidingen voor leden van onze vereniging. Bert Kamstra en Roel Bellinga werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Roel en Bert, van harte gefeliciteerd!

Roel Bellinga werd onderscheiden voor zijn verdiensten voor de KNVB, voetbalvereniging GRC Groningen, onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken en zijn activiteiten als ondernemer. Zo was hij jarenlang actief als scheidsrechter, werd hij later rapporteur en lid van de scheidsrechterscommissie van KNVB district Noord. Bij GRC was Roel jarenlang leider van de veteranen, lid van de kantinecommissie en commerciële commissie en ruim 10 jaar bestuurslid. Voor onze vereniging was hij onder andere betrokken bij de opzet van het clubblad De Aftrap in 1980, de organisatie van het technisch weekeinde Ameland en de organisatie van het voetbaltoernooi om de Lammert Hummelbokaal. Hij was lid van onder andere de toto/lotto-commissie, redactiecommissie, commerciële commissie en technische commissie. Ook was hij enkele jaren bestuurslid. Sinds zo’n twintig jaar is hij actief als trainer, een taak die hij op 21 mei neerlegt.

Bert Kamstra is al sinds hij lid werd van onze vereniging zeer actief en betrokken. Hij was gedurende lange tijd bestuurslid, beheerde de materialen van de vereniging, zit nog steeds in de redactiecommissie en is sinds enkele jaren één van de vaste trainers. Daarnaast was hij vroeger actief als jeugdleider bij Groninger Boys, is hij nog altijd actief scheidsrechter voor de KNVB en is hij ook op zijn werk een hard werkende, loyale collega. Hij is werkzaam bij de bodedienst van het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Zowel Bert als Roel hadden tot kort voor de huldiging niets in de gaten en dachten dat ze naar het stadhuis waren gekomen om de ander gehuldigd te zien worden. Dat was deels waar… Roel en Bert, van harte gefeliciteerd met deze dik verdiende onderscheidingen. We zijn trots op jullie!

Nagekomen bericht: ook scheidsrechtersvriend Jan Kemkers uit Roden, lid van COVS Centraal Drenthe, is vandaag onderscheiden. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Jan is behalve oud-scheidsrechter momenteel ook lid van het bestuur van COVS Nederland. Daarnaast is hij onder andere actief in de politiek. Jan, van harte!

Bert en RoelBert (links) en Roel