Op 2 augustus is ons lid van verdienste Jelle Helmsma overleden. Hij is 88 jaar geworden.  Jelle was lid van onze vereniging sinds 1 januari 1980. In 1995 al werd hij vanwege diverse verdiensten benoemd tot lid van verdienste. Je kon in die jaren altijd een beroep op hem doen. Zo draaide hij bardiensten, verleende hand-en-spandiensten bij activiteiten én zat hij in de technische commissie. Vanuit die commissie regelde hij samen met onder andere Roel Bellinga en Fred Oostland jarenlang onze deelname aan de COVS-voetbaltoernooien en organiseerde hij mede ons eigen jaarlijkse voetbaltoernooi om de Lammert Hummelbokaal. Verder was Jelle jarenlang verantwoordelijk voor de verzending van ons clubblad De Aftrap. We hebben hem leren kennen als een hele rustige, aardige, sociale en behulpzame man.

De laatste jaren was Jelle een lid op afstand, zeker toen hij vanwege zijn gezondheid verhuisde naar Maartenshof. We zullen ons hem echter blijven herinneren als iemand die veel voor onze vereniging heeft betekend. We wensen zijn vrouw Lena (met wie hij zestig jaar gelukkig getrouwd was), de kinderen Jelle jr. en Hilma en de overige familie veel sterkte met dit grote verlies.

Het afscheid van Jelle heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Het correspondentieadres van de familie is Hora Siccemasingel 204-10, 9721 HW Groningen.