Eén van onze meest trouwe en bekendste leden, Jacques d’Ancona, is dinsdag 1 december door de KNVB tot bondsridder benoemd. Een enorme eer voor ons lid van verdienste, die al ruim zestig jaar lid is van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Het is de hoogste onderscheiding binnen de KNVB. Bondsvoorzitter Michael van Praag reikte de onderscheiding uit.

Op der KNVB-site lazen we het volgende: d’Ancona kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet als onder meer arbiter, waarnemer en coach bij de KNVB. Van Praag roemde d’Ancona voor zijn staat van verdienste in zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal. “Ik ken niemand die zich meer dan zestig jaar zich op zo’n intensieve wijze voor het voetbal heeft ingezet. Hij heeft zoveel voor de KNVB en met name voor de scheidsrechters gedaan. Deze onderscheiding is Jacques meer dan gegund.”

Jacques d’Ancona: “Deze benoeming is een enorme eer. Ik heb me mijn hele leven met passie en plezier ingezet voor de ontwikkeling van het voetbal. Eerst als scheidsrechter, later ook in verschillende andere functies in het amateurvoetbal en betaald voetbal. Dit voelt als een enorme waardering.” (bron: www.knvb.nl).

Wij als Scheidsrechtersvereniging kunnen de mooie woorden van Van Praag alleen maar onderstrepen. Jacques is al ruim 60 jaar lid en nog altijd een trouw en positief-kritisch volger van de club. Als we een beroep op hem doen staat die altijd voor zijn vereniging klaar. Jacques (en partner Hans), van harte met deze zeer terechte onderscheiding. We zijn trots op je!