In memoriam: Hendrik (Henk) Mulder

Zaterdag 24 februari kregen we het verdrietige en onverwachte nieuws dat Henk Mulder overleden is. Hij was pas 57 jaar. Henk (Hendrik) was lid van onze vereniging sinds 1999. Na een lange voetbalcarrière bij VAKO uit Vries koos Henk verrassend voor een loopbaan als scheidsrechter. Het bleek een goede stap, want Henk bleek aanleg te hebben en kon zich met zijn verbale kwaliteiten en achtergrond als voetballer goed redden als leidsman. Hij haalde een mooi niveau en floot tot voor kort met veel overgave zijn wedstrijden op de (noordelijke) trainingsvelden. Daarbij verloor hij nooit zijn eigenheid en humor. Voor de scheidsrechterswereld was hij daarmee een waar ambassadeur.

De laatste jaren zagen we Henk sporadisch bij de vereniging, maar hij bleef een betrokken lid. In eerdere jaren bezocht hij vrijwel alle clubavonden en was hij regelmatig op de trainingen aanwezig. Aanwezig, zonder dat hij een echt ‘trainingsbeest’ zou worden. Ook nam hij vaak deel aan Sportweekend Ameland. Henk was altijd goed voor een praatje en voor een grap en grol. Een gezellige vent bovenal.

De laatste jaren was hij vooral actief als vrijwilliger (assistent-scheidsrechter) in de jeugdopleiding van FC Groningen.

We verliezen met zijn veel te vroege overlijden een echte sportvriend. We wensen vriendin Ingrid, zoon Glenn en verdere familie en vrienden veel sterkte. Op vrijdag 1 maart om 16.15 wordt afscheid genomen van Henk in de Berkenzaal van rouwcentrum-crematorium “De Boskamp” (Boskamp 5 te Assen). Na afloop is er gelegenheid om de familie te condoleren.