Afgelopen donderdagavond is ons lid Henk van Dijken overleden. Henk was al enige weken ziek en verbleef in het ziekenhuis.
 
Henk van Dijken was al 54 jaar lid van onze vereniging. Hij werd lid in 1956 en was vanaf het begin een actief en betrokken lid. Al begin jaren zeventig trad hij toe tot het kader als commissielid. In 1974-1975 werd hij benoemd tot lid van het jaar van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. In de jaren tachtig en negentig vervulde hij ook diverse functies voor de KNVB, onder andere als lid van de districtscommissie scheidsrechterszaken en als docent. Van 1989 tot en met 1991 was hij bestuurslid van onze vereniging. Henk van Dijken bereikte als scheidsrechter de top. In 1969-1970 debuteerde hij in het betaalde voetbal. Hij zou later ook als international actief zijn. de laatste jaren was henk een vaste toeschouwer van de training op de donderdag, totdat zijn gezondheid dat de laatste weken niet meer toeliet.
 
Met Henk van Dijken verliezen we deze week, na Henk Schotanus, opnieuw een trouw en betrokken lid. Onze gedachten zijn bij Lena, dochter Marijke en de verdere familie.
De uitvaartplechtigheid is komende donderdag 16 december om 14.30 uur, in aula 2 van het crematorium in Paddepoel, Crematoriumlaan 6 in Groningen. Er is gelegenheid tot het nemen van afscheid maandag 13 en dinsdag 14 december van 11.00 – 19.30 uur, in het Yarden uitvaartcentrum aan de Crematoriumlaan 2 in Groningen.