Update 11 september: Henk is weer thuis! Uiteraard moet hij blijven werken aan zijn herstel en de revalidatie gaat dan ook gewoon door. Henk, welkom thuis vriend!

Update 14 augustus: Het is alweer enige tijd geleden dat we hier een update gaven over de gezondheid van onze sportvriend en ons lid van verdienste Henk Steenhuis. We ontvangen veel vragen vanuit het hele land. In overleg en met toestemming van Henk en zijn vriendin Jurria hierbij een nieuw berichtje. Henk maakt nog steeds kleine stapjes vooruit. Er wordt hard gewerkt aan bewegen, aan de spraak en het zich zelfstandig kunnen redden. Helaas gaat dat niet altijd zo snel als men zou willen. Zijn ontslag uit het revalidatiecentrum Beatrixoord is daarom uitgesteld van 27 augustus naar voorlopig 10 september, omdat er nog veel dingen uitgeprobeerd (alleen thuis), aangepast (gelijkvloerse woning) en geregeld (vervoer, alarmering, daginvulling) moeten worden. Met de vechtlust van Henk én de geweldige steun van Jurria moet dat uiteindelijk goed komen. Henk, we denken aan je: kop d’r veur!

Update 26 mei: Henk is aan het revalideren en maakt stapjes vooruit. Het oefenen met lopen en de transfer van rolstoel in een auto en er weer uit gaan goed. Ook kan Henk zonder hulp van een lage bank omhoog komen en weer gecontroleerd gaan zitten. Er wordt nu toegewerkt aan misschien een dagje tussendoor naar huis. Als Henk nog wat verder is én de thuissituatie veilig genoeg is (hij zich voldoende kan redden), zou Henk misschien eind juli naar huis kunnen. Het spreken gaat met kleine stapjes ook vooruit. Tot zover de update.

Update 1 mei: Henk is op 29 april vanuit het UMCG naar revalidatiecentrum Beatrixoord gebracht en gaat dus van start met zijn revalidatie. Goed nieuws! Henk, we denken aan je!

Het adres van Henk daar is: UMCG Centrum voor revalidatie / locatie Beatrixoord, Dilgtweg 5, 9751 ND Haren, neurorevalidatie C4, kamer 27.1.

Eerdere bericht:

Zoals we eerder bekendmaakten verblijft onze sportvriend, onze trainer en lid van verdienste Henk Steenhuis momenteel in het ziekenhuis. Met toestemming van Henk melden we dit op deze plek. Henk is geopereerd (er is een stolsel in zijn hersens weggezogen) en er volgt mogelijk nog een operatie aan de halsslagader. Inmiddels is bovendien corona vastgesteld bij Henk, waardoor hij in isolatie ligt. Op moment van schrijven is de situatie van Henk stabiel en maakt hij samen met onder andere een fysiotherapeut dagelijks kleine vorderingen in zijn herstel. Maar het blijft uiteraard heel spannend en zorgelijk. We wensen Henk een volledig herstel toe en wensen ook Jurria, Having, Harmke en overige familie en vrienden heel veel sterkte toe.