UPDATE 4 december: De KNVB heeft vandaag 4 december besloten dat er dit weekeinde geen competitie bij de amateurs wordt gespeeld. Een terechte beslissing vinden wij. Tijd voor bezinning! Laat clubs, bestuurders, trainers, spelers en scheidsrechters nadenken hoe we sfeer op en rond de velden ten positieve kunnen keren.

Wij roepen alle clubs op dit weekeinde ook geen oefenduels te organiseren. En onze leden willen we het advies geven en oproepen geen oefenduels te leiden.

We hebben ons standpunt vandaag onder andere bij radio en TV Noord voor het voetlicht mogen brengen. Aanleiding was mede de stelling rechtsonder op deze site. Geef ook je mening op de stelling: Geweld op het veld is niet te voorkomen! Je kunt ook onderstaand je mening toelichten/geven. Klik hier voor de berichtgeving op RTV Noord.

Bericht van 3 december:

Het is hét nieuws van vandaag: de 41-jarige grensrechter uit Almere die zondag werd gemolesteerd door jongens van 15 en 16, is maandag overleden aan de gevolgen van de mishandeling. De grensrechter werd bij de wedstrijd Nieuw Sloten B1 – Buitenboys B3 onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het ziekenhuis afgevoerd. Drie jongens van 15 en 16 jaar zijn inmiddels aangehouden. Bizar.

Opnieuw een zwarte dag voor de voetbalsport. Wat nu? Zijn dit soort excessen te voorkomen? Moet je nog harder straffen? Of juist inzetten of belonen van fair play? Is het een uitwas van de voetbalsport? Of slechts een uitvloeisel van de verharding in de samenleving? Het trieste overlijden van zomaar een voetballiefhebber zal de discussie doen oplaaien… En hoewel onze gedachten in eerste instantie uitgaan naar de grensrechter en zijn familie, vinden we ook dat die discussie gevoerd moet worden. Wat is jouw mening? Stem op de stelling rechtsonder op deze site en licht je keuze eventueel onderstaand toe.