Het nieuwe clubgebouw van GRC Groningen is vrijdag 17 juni jongstleden officieel en feestelijk geopend. Dat gebeurde met een fluitsignaal van wethouder Frank de Vries en twee welgemikte schoten op een speciale ‘deur van papier’ door de gebroeders Ronald en Erwin Koeman. Uiteraard was ook de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken als vaste gebruiker & founder van de nieuwbouw vertegenwoordigd.

Ruim vier jaar is er gewerkt aan de realisatie van het prachtige nieuwe clubgebouw. Naast GRC Groningen maken ook onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, FC Groningen (jeugd en beloften) en de SKSG (met naschoolse opvang) gebruik van het moderne en sfeervolle gebouw. Onze vereniging heeft een bescheiden foundership afgenomen, in ruil voor wat extra faciliteiten. Bovendien heeft een aantal leden meegewerkt aan de afbouw.

De officiële opening werd verricht door wethouder Frank de Vries van de gemeente Groningen en de gebroeders Koeman. Ronald en Erwin Koeman zijn de bekendste voetballers die uit de jeugdopleiding van GRC Groningen zijn voortgekomen. Na een fluitsignaal van de wethouder trapten ze de bal precies door een groot papier voor de ingang. Daarna zorgden enkele GRC-jeugdspelers voor bijpassende fakkels in het GRC-rood. Aansluitend kon iedereen naar binnen en waren er speeches. Naast GRC-bestuurder Ger van Gelder voerden ook wethouder de Vries, KNVB-bestuurder Slob, directeur Cathy Bolt van SKSG en secretaris Marcel Bellinga van onze vereniging het woord. In zijn speech stond Marcel op gepaste wijze stil bij het overlijden van Henk Schotanus, kort nadat hij tijdens het klussen in de nieuwbouw ten val was gekomen. GRC-er Ger van Gelder haakte hierop in door de inzet van Henk te roemen.

Klik hier voor een impressie van de bouwfase. Onderstaand enkele foto’s van de opening, gemaakt door Ben Kamphuis.