Op zaterdag 14 juni jl. was het zover. Ons voetbalteam mocht namens district Noord samen met Drachten hun voetbalkunsten vertonen op het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor COVS-teams. Na enkele trainingen en de oefenwedstrijd tegen Drachten een aantal dagen eerder, werd er met de bus afgereisd naar Hellendoorn. De sfeer zat er bij de spelers en supporters in ieder geval al goed in op de vroege ochtend. Onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar werd om 10.00 uur door ons afgetrapt tegen Gorinchem. In het begin was het even aftasten en probeerde Mels zelfs met een schwalbe volgens het boekje een vrije schop te krijgen. De scheidsrechter doorzag dit en kende terecht geen vrije schop toe. Enkele seconden later wist Sam de 1-0 te maken op aangeven van Koen. Vijf minuten later was het Jan-Willem die zelf goed door kon gaan op de keeper en de 2-0 wist binnen te schieten. Even later werd het door Jan-Willem nog 3-0 op aangeven van Kylian. Een prima overwinning en een goede start van de dag.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het sterke Enschede. Groningen begon slap en de hele wedstrijd ontbrak de juiste instelling en werklust. Zoals trainer Johan later omschreef was het ‘slappe hap’. Een corner werd door Enschede bij de eerste paal goed voorgelegd en door onoplettendheid van de verdediging kon deze simpel worden binnengetikt. Uiteindelijk won Enschede deze wedstrijd met 1-0.

Vorig jaar werden we in de halve finale na strafschoppen uitgeschakeld door Oss/Uden. De derde wedstrijd mochten we opnieuw tegen deze ploeg spelen. Gelukkig werd er in deze wedstrijd wel veel strijd en passie geleverd. Ook nu bleek weer dat er na de dertien minuten speeltijd de brilstand op het scorebord stond. Inmiddels konden we ook concluderen dat we vandaag een ‘echte’ spits misten, waardoor de goals door ons moeilijk gemaakt konden worden. Oss/uden zou later op de dag de finale verliezen van Utrecht, dus de gelijke stand was voor ons een prima resultaat.  

Ook in de vierde wedstrijd troffen we weer een sterke tegenstander. Verliezend finalist van vorig jaar en zoals later bleek de nieuwe kampioen Utrecht was de opponent in deze wedstrijd. Een gelijkopgaande wedstrijd die we helaas met 1-0 verloren. Dit was totaal onnodig en als je dan beseft dat je de goal van de tegenstander ook nog zelf hebt gemaakt is dit extra zuur. We zijn allemaal sportmensen en willen met plezier gaan voor het hoogst haalbare. Als dit uiteindelijk niet lukt dan kun je daar teleurgesteld over zijn, maar moet je ook als team de schouders er weer onder zetten en verder gaan.

De laatste wedstrijd voor de lunch mochten we spelen tegen Alkmaar. Een wedstrijd waarin we de betere van de twee waren, maar zoals eerder al gezegd misten we een spits. We kregen voldoende kansen, maar werden niet benut. Iets dat nog wel is bijgebleven is de manoeuvre van Marco die de ‘Hand van God’ van Diego Maradona op een mooie manier nabootste. Hij scoorde er weliswaar niet mee, maar wist een veelbelovende aanval hier wel mee te onderbreken. Uiteindelijk stond ook na het laatste fluitsignaal de brilstand op het scorebord.

Tijdens de lunch konden de mannen zich van nieuwe brandstof voorzien zodat de laatste wedstrijd tegen De Mijnstreek winnend kon worden afgesloten. Met verschillende tegenstanders werd door onze spelers nog een praatje gemaakt en de wedstrijden besproken. De laatste supporters van onze vereniging waren inmiddels ook gearriveerd. Rond de klok van 14.00 uur begon de laatste wedstrijd tegen De Mijnstreek. Een wedstrijd waarin spelers die nog niet zoveel gespeeld hadden ook hun speeltijd werd gegund. Het was ook een wedstrijd waarin er ontzettend veel gelachen werd. Verdedigers die tegenstanders willen passeren, maar ook waarbij onze vedette Paul als linksbuiten mocht aantreden. De trainer sprak vooraf zijn vertrouwen uit in zijn doeltreffendheid. Hij beloofde dat hij samen met de rest van de bank het veld in zou komen bij een goal van Paul om dit te vieren. Paul werkte keihard en wist uiteindelijk vlak voor tijd dan ook zijn goal te maken. Zoals afgesproken waren de technische staf en wisselspelers al naar hem onderweg om hem te feliciteren, toen bleek dat zijn goal werd afgekeurd. Wouter had iets geroepen, waardoor de goal werd afgekeurd. Later gaf Paul ook toe hands te hebben gemaakt, wat niet was waargenomen door de arbitrage. Kortom een terechte beslissing, maar iedereen gunde het hem enorm zijn goal te maken.

Eeuwe had de bus alweer klaargezet om na afloop de terugreis in te zetten. In de bus werd een aantal mensen bedankt door Sander. Hij nam namens de spelersgroep het woord en riep een aantal personen naar voren. Trainer Johan werd bedankt voor de coaching van het team en ontving een bijpassend presentje. Ook buschauffeur Eeuwe werd in het zonnetje gezet, mede dankzij hem kwamen we veilig in Hellendoorn en nog belangrijker ook weer in het mooie Groningen. Marije werd ook bedankt voor haar tijd en inzet voor wat betreft het voetbalteam.

Tot slot willen we SNO Nijverdal bedanken voor de organisatie. Het toernooi was uitstekend georganiseerd en ook de lunch overtrof iedere verwachting. Voor alle spelers kregen we een brood mee en ook een eerder op de dag genomen teamfoto. Nogmaals, het was top geregeld en hiervoor onze hartelijk dank! Volgend jaar zal COVS Gorinchem de organisatie van het NK veldvoetbal op zich nemen. We wensen hun veel succes met de voorbereiding en graag tot volgend jaar!

Klik hier voor de foto’s, met dank aan Evert IJspeert