Iedere tweede maandagmiddag van de maand is het zover: er melden zich dan verschillende oud- gedienden van onze vereniging op Corpus den Hoorn. Men komt per auto (de meesten), per fiets (enkelen) of lopend vanaf de bushalte (de verslaggever). Dit keer waren we met een tiental, enkelen waren helaas wegens ziekte of het bezoek van de schoorsteenveger, met kennisgeving afwezig.

De discussies begonnen dit keer alvast buiten het GRC-clubhuis, want de dienstdoende sleutelhouder had wat vertraging opgelopen (door werkzaamheden aan het Julianaplein). De koffie, fris, cake en wat hapjes smaakten prima en er werden vele voetbaltechnische zaken om mee te beginnen, maar ook maatschappelijke en politieke zaken besproken. Vooral de al dan niet echte kopstoot bij de FC tegen N.E.C. werd uitgebreid besproken en de meningen waren zeer verdeeld. Gelukkig liep er bij de FC maar één scheidsrechter rond en die besliste zo en niet anders. Ook profs behoren zich te gedragen, heel Nederland kijkt immers op televisie mee.

Het papieren clubblad wordt node gemist, maar ja, ook de senioren gaan met de tijd mee: vandaar deze eerste poging om op deze manier iets van ons te laten horen. De deelnemers aan de seniorensoos hebben natuurlijk binnen de scheidsrechterrij hun sporen meer dan verdiend. Een aantal zijn lid van verdienste of dragers van de gouden speld (beide bij de KNVB). Deze gedecoreerden houden ook regelmatig bijeenkomsten die goed worden bezocht. Er zouden nog wel enkele mensen van onze groep voorgedragen kunnen worden voor zo’n onderscheiding. Bij dezen een open sollicitatie.

Natuurlijk komt het verleden van onze groep uitgebreid aan de orde: enkele legendarische officials uit het bondsbureau in Hoogezand worden uitgebreid besproken. Zij droegen allen zonder meer de scheidsrechterrij en de voetbalsport een warm hart toe. Helaas zijn de meesten van hen niet meer onder ons. Eén van onze leden heeft een roemruchtig verleden bij de politie, maar vanwege zijn levenslange ambtsgeheim mag hier in dit verslag niets over worden vermeld. Dit blijft binnen de vier muren van de bestuurskamer in het GRC-clubhuis, maar gelachen is er wel! MeToo komt ook aan bod (ook dit valt onder de perscensuur) net als de oorlog in Oekraïne – daar hebben wij geen goed woord voor over! Iedereen hoopt dat die oligarchenkliek het goed voor kiezen krijgt. Er is ooit een scheidsrechter geweest die een slecht rapport kreeg en daarom van woede zijn tas ging opeten. Hij is er nog mee bezig, want het ligt zwaar op de maag.

De volgende seniorensoos is op maandag 11 april en op 9 mei is onze seizoenafsluiting. We hebben overigens een eigen spaarpot, die het uitstekend doet. Dit dankzij de goede zorgen van de soosvoorzitter Garbrand Nienhuis. Jan Nico de Boer en hij mogen best als kartrekkers hier even worden benoemd. Helaas laat de gezondheid Jan Nico wat in de steek om nog acte de présence te geven bij de soos.

Met een college door één van de leden over het heelal (weer eens wat anders dan buitenspelgevallen!) wordt de bijeenkomst in stijl afgesloten.

Een bijdrage van Bé Bultena, verslaggever van dienst.