Op 27 april is Gerard Helsma overleden. Hij lag sinds vorige week in het ziekenhuis na een hartaanval. Gerard is 72 jaar geworden.

We verliezen met zijn overlijden een actief en betrokken lid, die tot voor kort bijna wekelijks meetrainde. Gerard werd lid in 1969. Hij bereikte als scheidsrechter de top van de amateurs en kon de stap naar het betaalde voetbal net niet maken. Na zijn loopbaan ging hij verder als rapporteur en legde hij zich toe op het hardlopen. Zo volbracht hij meerdere marathons. In al die jaren bleef hij lid en trainde hij mee. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw was hij enkele jaren materiaalbeheerder voor onze club.

Gerard had veel interesse in de geschiedenis van de voetbalsport en publiceerde daar ook over. Vanuit die interesse leverde hij ook regelmatig artikelen aan voor ons clubblad De Aftrap én verzorgde hij in 2008 samen met Marcel Bellinga het jubileummagazine bij het 75-jarig bestaan van onze vereniging.

Gerard was een betrokken, sociale persoonlijkheid. Met altijd aandacht voor de ander. Over zichzelf was hij vaak wat meer gesloten. We gaan hem missen.

Wij wensen zijn partner Shakti en de familie veel sterkte toe.

De uitvaart is vrijdag 30 april in besloten kring. Er is gelegenheid tot condoleance op 30 april tussen 10.00 – 11.00 uur in het uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan in Groningen.