Gelukkig nieuwjaar! De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken wenst iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2011!

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is 2011 goed begonnen. De informele nieuwjaarsinstuif was met zo’n 65 belangstellenden een gezellige drukte van belang. De aanwezigen waren enthousiast over de nieuwbouw van het clubhuis en genoten volop van de door Roel Bellinga geserveerde Hollandse snert. Voorzitter Robert van Dorst sprak onderstaande nieuwjaarsspeech uit. Klik ook onderaan deze pagina voor de foto’s.

De nieuwjaarsspeech van voorzitter Robert van Dorst:
Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen! Maar voordat we naar 2011 kijken, wil ik graag eerst kort terugblikken. 2010 was voor onze vereniging een goed jaar. Maar het was onmiskenbaar ook een jaar dat eindigde op een donkere manier. Het overlijden van Henk Schotanus en Henk van Dijken maakte diepe indruk. We hebben met hen twee markante en trouwe leden verloren.

2010 was het jaar waarin onze website werd gelanceerd. Een website die helemaal voldoet aan onze wensen. Ook een website die door vele andere scheidsrechtersverenigingen als voorbeeld wordt gezien . Een website met veel informatie en de nodige interactie. Ook niet-scheidsrechters bezoeken de site regelmatig en werken zo aan hun kennis van de voetbalregels. Een site dus waar we trots op kunnen zijn!

In 2010 is het aantal leden op niveau gebleven. We hebben 2010 afgesloten met precies 200 leden. Wel is er veel verloop geweest, want tegen 25 nieuwe leden moesten we ook 26 afmeldingen noteren. Wat wel erg positief is en opvalt, is dat veel jonge leden zich hebben aangemeld. En dat zij ook meteen regelmatig de trainingen en clubavonden bezoeken. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!

Begin 2011 wordt het nieuwe clubhuis van GRC geopend. Een clubhuis waabij ook onze vereniging is betrokken. Zowel in bescheiden mate financieel als ook door vrijwilligerswerk. In ruil kunnen we onze faciliteiten iets uitbreiden. Ik hoop dan ook dat dit clubhuis een positieve uitstraling zal hebben voor onze vereniging.

Begin dit jaar zal ook worden gestart met iets nieuws speciaal voor de oudere leden. Een aantal leden van onze vereniging heeft zich bereid verklaard hieraan mee te werken. We willen regelmatig informele bijeenkomsten organiseren zoals veel andere clubs dat ook al doen. Het doel van deze bijeenkomsten is om ook onze senioren blijvend aan de vereniging te binden.

In 2011 zullen we volle vaart vooruit blijven gaan om als vereniging een thuisbasis voor alle leden te vormen. Maar wij zijn ook benieuwd wat jullie als leden graag gerealiseerd zouden willen zien. Op onze website kun je dat laten weten. Rechtsonder op de 1e pagina van de site kun je stemmen op de stelling van de maand. En aanvullende opmerkingen kun je kwijt als reactie op het bericht erover op diezelfde homepage. Laat het ons dus weten!

Tot slot wil ik mijn mede bestuursleden, alle commissieleden, alle vrijwilligers en sponsors hartelijk danken voor hun inzet het afgelopen jaar. Zonder jullie bijdrage kunnen wij de vereniging niet draaiende houden.
Met deze laatste woorden wil ik u namens het bestuur een gezond en sportief 2011 toewensen. Dank u wel.

Robert van Dorst, voorzitter

[flickrset id=”72157625735340656″ thumbnail=”square”]