De COVS- groepen Oost Groningen en Veendam en Omstreken organiseren samen weer een clubavond, dit keer op maandag 17 februari. Een jaar geleden was de gelouterde assistent-scheidsrechter Jaap Pool op bezoek in Wildervank. In de persoon van Freek Vandeursen komt nu een coming man als assistent-scheidsrechter een presentatie verzorgen. Onlangs deed hij dat met verve voor de COVS- groep Centraal Drenthe.

Freek Vandeursen is lid van onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. In 2002 volgde hij de BOS- cursus. In hetzelfde jaar begon hij voor de KNVB te fluiten. Daarvoor had hij al een paar jaar voor zijn club gefloten. Vanaf het seizoen 2006-2007 is hij begonnen met vlaggen. Eerst 3,5 seizoen in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, vervolgens 2,5 seizoen in de masterclass betaald voetbal (beloften- wedstrijden en Jupiler League). Nu heeft Freek inmiddels een junior contract bij de KNVB voor anderhalf seizoen met wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League.

Zijn debuut in de Jupiler League was 18 september 2009 bij de wedstrijd Telstar – Emmen. Zijn debuut in de Eredivisie was op 5 oktober 2012 bij de wedstrijd NEC – ADO. Freek Vandeursen heeft inmiddels zo’n 80- 90 wedstrijden in de Jupiler League gevlagd en tot dusver 15 wedstrijden in de Eredivisie en daarnaast nog zo’n 20 wedstrijden in het overige betaald voetbal, zoals de KNVB- Beker en de uitwisseling met België.

Freek is dertig jaar, heeft een opleiding Informatica aan de RUG gevolgd en werkt naast zijn sportieve loopbaan als programmeur bij een IT-bedrijf in Hoogkerk (Groningen).

De clubavond op maandag 17 februari begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het clubhuis van COVS Veendam aan de Woortmanslaan 3 in Wildervank. Ook leden van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken zijn van harte welkom!