De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken wenst al haar leden en alle andere voetballiefhebbers een geweldig, gezond, respectvol en sportief nieuwjaar!

Leden en relaties zijn van harte uitgenodigd elkaar in een informele sfeer het beste te komen wensen tijdens de nieuwjaarsinstuif op zaterdag 5 januari van 15.30 – 17.30 uur in het GRC-clubhuis, sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Uiteraard zijn partners en kinderen ook van harte welkom. Voor de liefhebbers serveren we een kop Hollandse snert. Voorzitter Robert van Dorst zal zijn nieuwjaarsboodschap uitspreken.

2012 was een druk en enerverend verenigingsjaar. Welliswaar daalde het aantal leden licht, met zes leden naar 201, toch kijken we zeer tevreden terug. De vaste activiteiten als het technisch weekeinde op Ameland, de reanimatietraining, de kaartavond bij/met Omlandia en de trainingen tweemaal per week verliepen succesvol. Groot succes waren ook de zeer drukbezochte clubavonden met Danny Makkelie (april) en Bas Nijhuis & Coen Droste (oktober).

We deden met een voetbalteam mee aan de 24-uurswedstrijd van De Heracliden en leverden zo een bijdrage aan de actie voor Spieren voor Spieren. Ook de uitreiking van de fair play prijs aan Niekerk in oktober werd gekoppeld aan een goed doel: de inzameling voor de zieke elf jarige Remco Togtema (Remco4life).

Op individueel vlak was er succes voor onder andere Jochem Kamphuis, Freek Vandeursen, Siemen Mulder, Nick Stuifzand, Frans Osinga, Marcel Boekholt, Christian Mulder en Joachim Will (en vele anderen). Age de Goede was zestig jaar lid en Bert Volders won het Johan Roeders spelregelkampioenschap. Gouden KNVB-speld is er voor Albert Oost, die samen met Marcel Bellinga afscheid neemt met de bekerfinale. We moesten helaas ook afscheid nemen van een aantal sportvrienden, we gedenken hen in ons overleden erelid Tjip Teenstra en in ons overleden lid Felix Emmerink.

We presenteerden een aantal nieuwe sponsors, onder wie sporthuis Winsum en fysiosportief. We namen op geweldige manier afscheid van de verhuizende trainer Johan Suurd en begroetten Henk Steenhuis en Bert Kamstra als opvolgers. De trainingen werden zeker op donderdag goed bezocht en dat geldt ook voor de nieuw opgezette zomertrainingen op de donderdag op kunstgras. Op bestuurlijk vlak werd een punt gezet achter een langslepend conflict met Groen Geel.

De laatste maand stond vooral in het teken van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere. In de discussies over respect in en rond het voetbal deden wij de oproep ‘Neem je verantwoordelijkheid!’ en dat trok veel aandacht.

Zomaar een greep uit het jaar 2012…Kortom, een roerig, enerverend en succesvol jaar. De laatste activiteit op 22 december was de jaarafsluiting. Deze avond trok ruim 50 mensen en was een passende en geslaagde afsluiting van 2012. Klik hieronder voor de fotoreportage.

[flickrset id=”72157632374505113″ thumbnail=”square”]