Na afloop van de laatste training van het seizoen 2011-2012, vorige week donderdag 31 mei, werd op gezellige en indrukwekkende wijze afscheid genomen van trainer Johan Suurd. Johan zal deze zomer zijn liefde achterna gaan en verhuizen naar Eindhoven. Hoewel hij lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken blijft, stopt hij vanzelfsprekend met zijn noordelijke KNVB-functies en als trainer van onze vereniging. Een enorm verlies, want de gedrevenheid, betrokkenheid en passie van deze trainer zullen we allemaal missen.

Na de laatste – speelse – training onder leiding van Johan waren na afloop in het clubhuis van GRC bijna zestig leden verzameld. Nadat het overleden erelid Tjip Teenstra met een moment van stilte was herdacht, was alle aandacht voor Johan. Onder het genot van een hapje en drankje werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet. Namens de vereniging opende secretaris Marcel Bellinga het bal. Hij memoreerde de vele verdiensten van Johan, stelde dat hij niet voor niets al lid van verdienste is en bedankte Johan voor zijn tomeloze inzet. Hij overhandigde Johan een dinerbon en zette vriendin Marjon in de bloemen. Daarna was het de beurt aan medetrainer Roel Bellinga, alvorens Robert de Wit, Henk Steenhuis en Marja Adema Johan een aantal cadeaus namens de trainingsgroep overhandigde. Zo kreeg Johan een cadeaubon en een spiegel met opdruk (in het kader van ‘in de spiegel durven kijken’ en ‘zelfreflectie’, waar Johan altijd op hamert). Meest bijzondere cadeau was wellicht het samengestelde boek met persoonlijke verhalen/boodschappen + foto’s van alle trainende leden, gericht aan Johan. Een prachtige herinnering! Een aantal leden nam vervolgens de gelegenheid te baat Johan nog een persoonlijk cadeautje te overhandigen.

Tot slot richtte Johan het woord tot de groep. Hij stelde dat het een unieke groep is die hij zou gaan missen. ‘Blijf jezelf ontwikkelen en blijf van elkaar leren,’ zo gaf hij de aanwezigen mee. Het was een bijzondere avond met een passend afscheid van een echte COVS-er. Johan, we blijven je volgen. Veel geluk in Eindhoven!

Met dank aan onze ‘huisfotograaf’ Ger Rijskamp staat een uitgebreide fotoreportage van het afscheid nu online, klik op één van de miniatuurfoto’s hieronder.

[flickrset id=”72157630041887086″ thumbnail=”square”]