Ons erelid Garbrand Nienhuis is tijdens het Noordelijk arbitragecongres op zaterdag 20 januari in Assen onderscheiden door de KNVB. Hij is benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Garbrand, van harte gefeliciteerd!

Een dag eerder, op 19 januari, was Auke van der Horn ook al benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Dat gebeurde tijdens de oprichtingsvergadering van de Vereniging van Gedecoreerden KNVB Noord. Auke is donateur van onze vereniging. Ook Auke van harte!

Garbrand Nienhuis lid van verdienste KNVB 20 januari 2018Garbrand (links) gehuldigd! (foto Wouter Horst / COVS Nederland)

Het congres in Assen werd door ruim 300 deelnemers bezocht en kan als zeer geslaagd worden beschouwd. Het zeer afwisselende programma werd vakkundig aan elkaar gepraat door Jacques d’Ancona. Onder andere onze leden Jesse Rozendal en Marc van der Haak verzorgden een bijdrage, terwijl Marco Oosting, Jasper Ottens, Dirk Koning en Johan Suurd in de organisatiecommissie zitting hadden. In de COVS-stand zorgden Martin Schipper en Robert van Dorst voor de nodige promotie.

Bijzonder onderdeel van de dag was de uitreiking van de Gouden Fluit. Hoewel een leuk initiatief, ook altijd een beetje arbitrair. Want waarom de één wel en de ander niet? Er waren uiteindelijk drie genomineerden, te weten Fre Holtrop, Ab Jagersma en Henk Pastoor. Henk is lid van ons en was voorheen lid van Centraal Drenthe. De ereprijs ging uiteindelijk naar Ab Jagersma. Nu van HZO Drenthe en voorheen jarenlang boegbeeld van De Hondsrug. Een mooie winnaar. Van harte Ab!