16 februari is Egbert Mulder overleden aan de gevolgen van corona. Egbert werd op 1 mei 1960 lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Eind jaren tachtig liet hij zich uitschrijven. Recenter, van 2008 – 2016 was hij weer donateur van onze club. In die periode ging hij, samen met de eerder overleden Ate Nijdam, nog een aantal keren mee met Sportweekend Ameland. Iedereen kent Egbert Mulder vooral van zijn internationale scheidsrechtersloopbaan, die hem de nodige bijzondere wedstrijden opleverde. Hoogtepunt was de halve finale in de Uefa Cup in 1982 tussen Tottenham Hotspur en Barcelona.

Egbert Mulder was naast het arbitreren in verschillende functies in de sport actief. Binnen onze vereniging was hij kortstondig bestuurslid (1975-1977). Langer was hij actief als docent en waarnemer voor de KNVB, bestuurslid van eurovoetbal (15 jaar lang) en als bestuurder van Pelikaan S, Hoogezand en COVS Veendam.

Egbert Mulder is 80 jaar geworden. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies. Wat blijft zijn de herinneringen.