Afgelopen vrijdag 8 november is ons lid Edo Anno Stukje overleden. Sinds Edo in januari 2013 tijdens het technisch weekeinde van onze vereniging niet lekker werd en per helicopter naar het ziekenhuis in Groningen werd gebracht, heeft zijn gezondheid hem in de steek gelaten. Hij kreeg sinds die tijd diverse fysieke tegenslagen te verwerken. Edo is 67 jaar geworden.

Edo werd op 15 juni 1968 lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. En bleef dat tot op de dag van vandaag. In de jaren zeventig was hij als kaderlid actief voor de vereniging, daarnaast was hij de afgelopen jaren trouw sponsor en adverteerder in De Aftrap. In de stad en het ommeland is Edo vooral bekend als uitbater van café Bolhuis aan de Paterswoldseweg en als sportliefhebber. Zo was hij een echte supporter van de korfballers van NIC en was hij in het verleden met een naar hem zelf genoemd paard actief (en succesvol) in de drafsport. Edo was daarnaast trouw lid en volger van onze ‘huisbaas’ GRC Groningen. Hij was jarenlang de begeleider van de scheidsrechters bij de thuisduels van zondag-1.

De afgelopen jaren ging Edo met onze vereniging mee naar Ameland voor het jaarlijkse technische weekeinde. Hij wandelde, legde een kaartje en genoot van het plezier dat de mensen om hem heen maakten. Afgelopen januari ging het mis en moest hij met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Sindsdien heeft zijn gezondheid hem in de steek gelaten.

We verliezen in Edo niet alleen een trouw lid en betrokken adverteerder, maar bovenal een aardige en gulle man. Edo, rust in vrede!

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Wel is er voor iedereen gelegenheid stil te staan bij zijn overlijden op dinsdag 12 november van 20.00 – 22.00 uur, in zijn eigen café Bolhuis. In verband met deze bijeenkomst zal er dinsdag 12 november niet worden getraind.

Ook Lena van Dijken overleden
Op 6 november is Lena van Dijken – Klijn, verleden, sinds 9 december 2010 weduwe van ons lid Henk van Dijken. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op 13 november om 15.15 uur in het crematorium in Groningen (Crematoriumlaan 2). Dat Lena mag rusten in vrede.