Gisteravond 7 mei werd de vierde en laatste pubquiz van dit seizoen gehouden. Quizmaster Marc van der Haak had actuele thema’s, onmogelijke dilemma’s en leuke gokvragen bedacht. 45 vragen in totaal, die in ongeveer een half uur via de mobiele telefoon moesten worden beantwoord. Dat ging prima, hoewel Paul Lips op één avond drie telefoons nodig bleek te hebben… Paul was er wel viermaal bij en won daarmee de poedelprijs. Van harte Paul!

De dagprijs was voor ‘de Haantjes’, een duo gevormd door Evert IJspeert en Sam Dröge. Rik Berends eindigde als tweede, terwijl het duo M & M (Marco Oosting en Marcel Bellinga) derde werd. De strijd om de winst in het klassement over de vier avonden bleef lang spannend. Vooraf had dueo M & M een voorsprong van slechts 300 punten op ‘de Barman’ (Alex Traa, ditmaal opnieuw samen met Marja Adema).  Na 40 van de 45 vragen had ‘de barman’ een voorsprong van 3000 punten (er zijn per vraag maximaal 1000 punten voor een goed antwoord te verdienen, afhankelijk van hoe snel je antwoord geeft). Toch wist dueo M & M nog bij te komen en zo het eindklassement te winnen. ‘De barman’ nam de tweede prijs mee naar huis, terwijl ‘de Haantjes’ goed waren voor plek 3.

Conclusie kan zijn dat de pubquiz zorgde voor de nodige hilariteit, veel plezier en hier en daar voor een leerzaam moment. We gaan er dan in het volgende seizoen ook gewoon mee door. Eenmaal per maand, een half uurtje na de training. Marc, dank voor dit initiatief en de soms onmogelijke vragen!

 

Klik hier voor het eindklassement van de pubquiz in 2014-2015