We zijn ‘los’ in 2023 en getuige de grote opkomst tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag is iedereen opgeladen en klaar voor de tweede seizoenshelft.

Voor degenen die niet op de nieuwjaarsreceptie aanwezig waren, nog de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. Heel veel geluk en gezondheid gewenst!

We startten afgelopen zaterdag met de traditionele nieuwjaarstraining. Onder zachte omstandigheden, de eerste narcissen staan al in bloei en kikkers en salamanders ontwaken uit hun winterslaap, werkten 21 leden onder de bezielende leiding van Bert een (voor de meesten) ontspannen training af. Alex en Nick voorzagen de inspanningen als ware Muppets “Statler en Waldorf” van commentaar en de eerste ‘buffetgangers’ meldden zich ook al langs de zijlijn voor support.

Na de training was het al snel gezellig druk in de kantine en begroetten 45 leden elkaar hartelijk, om vervolgens te wachten op de nieuwjaarsspeech van onze voorzitter.
Maar wie rekende op een warm welkom en woord van Marco, werd vandaag een beetje teleurgesteld. Een geannuleerde vlucht vanuit de Spaanse zon, alwaar onze voorzitter zich (intensief) voorbereidde op de tweede competitiehelft, zorgde ervoor dat er op geheel eigen wijze door onze vice-voorzitter Martin werd gespeecht.

Martin speecht

In zijn speech stond Martin stil bij vele mooie momenten die we het afgelopen jaar beleefden. Het debuut van Wouter Wiersma in het betaalde voetbal, de FIFA-batches voor Marisca Overtoom en Martina Boer en mooie aanstellingen van leden zoals bijvoorbeeld die van Chieljan Veen en Frank de Winter in de derby Spakenburg – IJsselmeervogels.
Ook stonden we stil bij leden die ons in 2022 zijn ontvallen, waaronder trouw lid Jan Venema, erelid Jan Niko de Boer en recent trouw donateur en Ameland-ganger Auke van der Horn.
Verder werd in de speech o.a. vooruitgeblikt op ons 90-jarig jubileum dit jaar en uitte het bestuur haar zorgen over de weer toenemende agressie binnen en buiten de lijnen.

Na de mooie woorden van onze vice-voorzitter mochten alle aanwezigen genieten van een heerlijk stamppotbuffet met toetje, verzorgd door Hip & Happening uit Niekerk.

We zijn dus weer ‘los’ en deze maand staan er meteen verschillende activiteiten op de agenda. Zo is er vanmiddag (9/1) de eerste seniorensoos van dit jaar en is donderdag (12/1) alweer de 3e ronde van de pubquiz. Volgende week maandag (16/1) vindt de jaarlijkse reanimatietraining plaats. Wil je deelnemen, geef je dan van te voren op via covsgroningen@gmail.com. De eigen bijdrage is €20,- en let op: er is maximaal plek voor 16 personen, vol=vol.

Wil je de gehele nieuwjaarsspeech van onze voorzitter(s) teruglezen? Klik dan hier.
Hieronder nog enkele foto’s die door ‘Marc Paparazzo‘ zijn geschoten: