Voetbalvereniging De Wilper Boys is over het seizoen 2014-2015 het sportiefst van al onze donateur-voetbalverenigingen gebleken. En daarmee winnen ze onze jaarlijkse fair play prijs! Ook in het klassement van geheel district Noord scoren de Boys het beste. Van harte!

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen we het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys, FC Grootegast, Niekerk en GSAVV Forward en ZFC Zuidlaren. Klik hier voor het overzicht.

De top-10 is als volgt:

1. De Wilper Boys

2. OZW

3. FC Lewenborg

4.  Zuidhorn

5. SVMH

6. Middelstum

7. Peize

8. Groen Geel

9. Lycurgus

10. SIOS

Verder waren er hoge plaatsen voor bijvoorbeeld Amicitia VMC (12e), Oranje Nassau (13e), Omlandia (16e), Stadspark (19e) en Forward (20e). De winnaar van vorig jaar, ZFC Zuidlaren, vinden we nu terug op plek 33. Klik hier voor de volledige lijst.

Waar een club bovenaan eindigt, scoort er ook één het laagst. De laatste plekken (van de 78 clubs) worden ingenomen door Farmsum, Woltersum, Groninger Boys, Godlinze en vv Groningen. Laat deze vermelding een stimulans en aanmoediging zijn om het dit seizoen beter (sportiever) te doen!

De prijs werd op 2 november uitgereikt, zoals op de foto van Wouter Horst te zien is.

uitreiking-website