Op oudejaarsdag is Henk Hagenouw uit Emmen overleden. Henk was al ruim zestig jaar lid van COVS Zuidoost Drenthe. Henk Hagenouw was in het verleden in diverse functies actief voor de KNVB, onder andere in de scheidsrechterscommissie. Menig scheidsrechter kreeg met hem als commissielid, rapporteur of begeleider te maken. Hagenouw was een strenge leermeester en een echte persoonlijkheid. Naast en ook na zijn KNVB-werkzaamheden fungeerde hij jarenlang als gastheer voor de arbitrage bij thuiswedstrijden van FC Emmen. Klik hier voor een overzicht van zijn verdiensten.

Hoewel Hagenouw lid was van COVS Zuidoost Drenthe, had hij door de jaren heen een warme band met onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Hij bezocht menig clubavond en was op de jaarvergaderingen een vertrouwd gezicht. Na zijn verplichte KNVB-pensionering op zeventig jarige leeftijd besloot de jaarvergadering de bijzondere band te onderstrepen door Henk Hagenouw te benoemen tot buitengewoon lid van Groningen en Omstreken. Op zijn geheel eigen wijze toonde Henk de jaren erna zijn dankbaarheid en verbondenheid: ‘ik ben nu ook één van jullie’!’

De laatste jaren kwam Henk niet meer naar Groningen. Zijn broze gezondheid liet dat niet toe. Henk Hagenouw is 85 jaar geworden. De uitvaart is komende donderdag 5 januari om 14.00 uur in uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos, Meerdijk 88 te Emmen. Henk, rust in vrede!