Nu alle verenigingsactiviteiten stil zijn gelegd, moet je als scheidsrechter-in-de-pauzestand natuurlijk zelf zorgen dat je fit en gezond blijft. Juist nu is fitheid extra belangrijk, om zo ook te zorgen dat je weerbaarheid optimaal is. Je kunt natuurlijk zelf lekker naar buiten om te gaan hardlopen (in allerlei vormen). Zorg wel dat je niet te diep gaat, want dat is nu juist niet goed voor je afweersysteem. En houdt natuurlijk ruime afstand van andere mensen op straat.

De KNVB heeft voor scheidsrechters maandelijkse trainingsschema’s op de site gepubliceerd. Klik daarvoor hier.

Naast het doen van looptrainingen is het belangrijk om 2-3x per week rompstabiliteit te trainen. Hiervoor zou je gebruik kunnen maken van één van de online workouts op fitnessblender.com. Klik daarvoor hier.  

Om af en toe (bijvoorbeeld 1x per week) een andere conditionele training te doen dan hardlopen, kun je eventueel gebruikmaken van de online workouts via één van de volgende links:

Workout 1

Workout 2

Blijf dus op een verstandige manier fit. Onze vereniging zal tot in elk geval 1 juli geen fysieke trainingen organiseren/aanbieden. Afhankelijk van de situatie op dat moment willen we in juli en augustus de trainingen weer opstarten. Daarover dan meer op deze site.

(met dank aan de KNVB voor bovenstaande schema’s en tips)